Kategórie
 
 
 
 
 

 

 

Detské oči sú citlivé na slnečné žiarenie, a preto je dôležité zabezpečiť im primeranú ochranu. Správne slnečné okuliare nie sú len štýlovým doplnkom, ale aj nevyhnutnou súčasťou ochrany pred UV žiarením. Tu je niekoľko dôvodov, prečo sú detské slnečné okuliare dôležité:

 

 

 

Cyklistika je nielen zábavným spôsobom, ako sa dostať von a pohybovať sa, ale aj dôležitou súčasťou rozvoja detí. Detské bicykle ponúkajú nekonečné príležitosti na objavovanie sveta okolo seba, získavanie nových zručností a budovanie sebadôvery. V tomto blogovom článku sa pozrieme na to, čo robí detské bicykle také výnimočné a ako vybrať ten správny model pre vaše dieťa.

 

 

V lete hľadáme spôsoby, ako udržať naše deti v plnej zábava a zároveň prijemne osviežené v letnom teple. Jedným z najobľúbenejších spôsobov, ako to dosiahnuť, je investovať do nafukovacích bazénov. Tieto bazény nie sú len miestom na ochladenie, ale aj zdrojom nekonečnej zábavy a dobrodružstva. Poďme sa bližšie pozrieť na to, prečo sú nafukovacie bazény pre deti také skvelé.

 

 

Kolieskové korčule sú zábavným a zdravým spôsobom, ako tráviť čas na čerstvom vzduchu alebo na krytej dráhe. Pre mnohých nováčikov môže byť výber správnych kolieskových korčúľ a zvládnutie ich jazdy trochu desivé, ale nebojte sa! Tento komplexný sprievodca vám pomôže pri výbere správnych korčúľ a ponúkne tipy na to, ako na nich jazdiť.

 

 

 

Návrat do školy je pre deti dôležitým okamihom, a jednou z prvých vecí, ktoré treba zvládnuť, je výber správneho školského peračníka. Peračník nie je len praktickou pomôckou pre uskladnenie školských potrieb; je to aj štýlový doplnok, ktorý môže vyjadriť osobnosť vášho dieťaťa. Aby ste urobili správny výber, pozrite sa na tieto praktické rady pre výber ideálneho školského peračníka.


 

 

 

Nový školský rok je vzrušujúcim obdobím, ale aj časom, keď je dôležité vybrať správnu školskú tašku pre vaše dieťa. Správna školská taška nie je len praktickým doplnkom, ale aj dôležitým nástrojom pre jeho celkový školský zážitok. Pri výbere toho najlepšieho školského batohu je niekoľko kľúčových faktorov, ktoré treba zvážiť. Nižšie nájdete podrobný sprievodca, ktorý vám pomôže pri tomto dôležitom rozhodnutí.

 

 

 

Poľská spoločnosť MoMi navrhla  svoje produkty aj pro rok 2023 tak, aby boli funkčné, praktické a užívateľov prekvapili premyslenými riešeniami a užitočnými funkciami. Preto je ich hlavným cieľom, aby produkty MoMi slúžili mnoho rokov a vydržali opakované skladanie, rozkladanie, pranie a prenášanie.


 

 

 


Značka Love It Store It je mladá, inovatívna spoločnosť. Špecializuje sa na výrobu produktov, vďaka ktorým si môžete život lepšie zorganizovať, usporiadať a prostredníctvom ktorých bude Vaša domácnosť krajšia a farebnejšia. 

Love It Store It vyrába dekoratívne úložné koše, v rôznych veľkostiach a s krásnymi farebnými motívmi.

 

 

PIXIE CREW& MINECRAFT študentský peračník s malým panelom PXA-14-35

 

Starý peračník už synovi dosluhoval, a navyše bol veľký a ťažký. Síce v ňom bolo na každú ceruzku, pastelku či fixku miesto, ale rovnako – poznáte deti – neboli skoro nikdy písacie potreby zložené tak, ako majú byť a po otvorení z peračníka všetko padalo po zemi. Bola som teda rada, že som mu mohla venovať nový peračník.

 


 

 


 

QKIDS je Poľská značka , ktorá sa špecializuje na výrobu kolobežiek. V sortimente QKIDS nájdete trojkolesové kolobežky pre najmenších, ale aj kolobežky pre väčšie deti, pre ktoré sa dobrodružstvo s jazdou len začína.

Výrobcovia QKIDS prichádzajú na trh s novými bezpečnými a kvalitnými kolobežkami s ktorými Vaše deti zažijú kopec zábavy.

 

 

MoMi je poľská značka, ktorej prioritou pri výrobe svojich produktov je hlavne bezpečnosť Vášho dieťatka. Produkty MoMi majú stabilnú konštrukciu, bezpečnostné pásy, vhodné brzdy a zámky, ako aj protišmykové podložky - všetko potrebné k tomu, aby sa vaše dieťa cítilo pohodlne a vy spokojne navyše Vám budú slúžiť niekoľko rokov.

Pre rodičov, ktorých nebaví tráviť svoj voľný čas neustálim hľadaním vhodných doplnkov pre aktuálne potreby svojho dieťaťa sú produkty MoMi vďaka svojej multifunkčnosti ideálne. Navyše tak ušetríte peniaze pre iné potreby spojené s vašim anjelikom, ktorých určite nie je málo.


 

 


 

Aj v roku 2021 značka Casualplay  pripravila ponuku nových autosedačiek, ktoré rodičom uľahčia každodenné starosti, a rodičia si tak budú môcť naplno užívať radostné chvíle so svojimi malými anjelikmi.

Casualplay nesklamala ani v roku 2021 a prichádza s novými inovatívnymi, kvalitnými a bezpečnými autosedačkami, ktoré sú navyše aj dizajnovými kúskami. Produkty sú  v ponuke v rôznych farbách a tak si z nich môžu vybrať  všetci rodičia podľa svojho vkusu. 

 

 

Odrážadlo, trojkolka, kolobežka, šlapacia kára alebo bicykel? Aj vy by ste radi kúpili dieťatku nejaké to vozítko, ale neviete, ktoré by bolo vhodné?

Pripravili sme pre Vás poradňu, kde máte možnosť si vybrať jednoducho podľa veku dieťaťa. A to už od 6 mesiacov až do 8 rokov.

 

 

 

 


 

Aj v roku 2021 značka Casualplay ponúka novinky, ktoré rodičom uľahčia každodenné starosti, a rodičia si tak budú môcť naplno užívať radostné chvíle so svojimi malými anjelikmi.

Casualplay nesklamala ani v roku 2021 a prichádza s novými inovatívnymi, kvalitnými a bezpečnými produktmi , ktoré sú navyše aj dizajnovými kúskami. Produkty sú  v ponuke v rôznych farbách a tak si z nich môžu vybrať  všetci rodičia podľa svojho vkusu. 

 

 

Už počas tehotenstva sa nastávajúci rodičia pripravujú na príchod nového člena rodiny, niekedy i viacerých naraz.

Čo všetko mám kúpiť? Koľko kusov? Kedy objednávať?

Možno máte predstavu, čo všetko potrebujete, no určite sa nájde i niečo, na čo ste pozabudli. Preto sme pre Vás pripravili zoznam aj s radami, aby ste sa vedeli zorientovať . Niektoré veci je potrebné zabezpečiť ešte pred pôrodom, iné je možné postupne dokupovať.


 

 

 

Pixie crew je český výrobca školských potrieb, kreatívnych hračiek a darčekov. Produkty Pixie crew   majú za úlohu predovšetkým rozvíjať kreativitu, fantáziu, priestorovú predstavivosť, schopnosť plánovať, ale aj jemnú motoriku detí. 

Vo všetkých produktoch Pixie crew je zakomponovaný silikónový panel, ktorý posúva možnosti školských potrieb ako napríklad peračníky, puzdrá, batohy a podobne, na úplne inú úroveň.

 


 

 

 

Ktorý kočík je najlepší? To je jedna z najčastejších otázok, ktorú si rodičia kladú, keď čakajú dieťa. V tomto malom zábavnom sprievodcovi,  ktorý bol vytvorený ako vzájomná spolupráca medzi Casualplay a ilustrátorkou Agustinou Guerrero Vám poradíme, čo potrebujete o tom vedieť.

Príchod prvého dieťaťa Vám prinesie nové životné skúsenosti, preto nové mamičky ak sú ochotné môžu zdieľať svoj príbeh s ostatnými rodičmi. Spolupráca s Casualplay sa zrodila preto, aby sa spoločne vytvoril tento vtipný ilustrovaný sprievodca, plný tipov na výber najlepšieho kočíka.



 

 

 

Ako vybrať autosedačku pre svoje dieťa? To je jedna z najčastejších otázok rodičov, keď čakajú dieťa. Casualplay je značkou a lídrom v oblasti bezpečnosti, ktorá vyrába detské produkty už takmer 50 rokov. Ilustrátor Xarly Rodriguez známy ako "Lucrativo" je nezávislým dizajnérom a zároveň otcom na plný úväzok.

Príchod prvého dieťaťa bola pre neho veľkou zmenou, zmenil sa na uponáhľaného otca, ktorý túži zdieľať svoje obavy spolu s budúcimi rodičmi prostredníctvom svojho profilu Instagram, Lucrativo. To ho viedlo k spolupráci s Casualplay a vytvoril obrázkový manuál ako, postupovať pri výbere autosedačky – známe kresby, ktoré vysvetľujú, ako si vybrať autosedačku.


 

 

 

Drevo nás bezprostredne spája s prírodou. Zdá sa, že deti tomu rozumejú lepšie ako ktokoľvek iný. Drevené hračky nikdy nevyšli z módy a zostávajú hlavným zdrojom zábavy po celom svete. Týmto sa riadia aj výrobcovia dnešných drevených hračiek.

V súčasnosti sa drevené hračky opäť tešia veľkému záujmu, nie len preto, že rodičia si pri výbere hračiek pre svoje deti spomínajú na svoje detstvo. Vo všeobecnosti sa vracajú k tradičným hračkám, aby vyvážili pomer medzi modernými hračkami a hračkami digitálneho sveta. Spomínate si na hračky vášho detstva? Pozrite sa s nami na niekoľko hračiek z dreva, ktoré svojou kreativitou a farebnosťou získavajú čoraz viac sŕdc detí a ich rodičov na Slovensku.


 

 


 

 Autosedačky sú neodmysliteľnou súčasťou základnej výbavy pre každé dieťa. A ako dobrý a starostlivý rodič, aj vy určite chcete pre svoje ratolesti len to najlepšie. Ako však vybrať autosedačku, ktorá je kvalitná, bezpečná a pohodlná zároveň, a ešte k tomu všetkému aj skvelo vyzerá?

 

 

 

 

Značka Play už celé roky prináša do života rodičov a ich detí radosť, pohodlie a bezstarostnosť. Stará sa o ich bezpečie a snaží sa z pliec rodičov vziať ten náklad starostí, ktoré sprevádzajú narodenie každého malého drobčeka.

Značka Play priniesla v roku 2020 novinky z kategórie autosedačiek a k populárnemu golfovému kočíku Play Funky pridala dve nové farby.

 

 


 

 


 

Aj tento rok si značka Casualplay pre všetkých moderných rodičov pripravila novinky, ktoré im nielen uľahčia každodenné starosti, no zároveň aj znásobia radosti, ktoré zažívajú so svojimi najmenšími.

Casualplay v roku 2020 prichádza s produktmi, ktoré sú ako vždy inovatívne, dizajnové, kvalitné aj bezpečné, a ponúka svoje osvedčené výrobky v nových moderných farbách. Tie dokonale zapadnú do mestského štýlu všetkých rodičov.

 

 

 

Aj v toto nové desaťročie prichádza značka Puky s novinkami, ktoré sledujú aktuálne trendy a robia čas vašich detí, ktoré strávia na svojich obľúbených trojkolkách, odrážadláchbicykloch, jedinečným a nezabudnuteľným.

Vykročte do jari 2020 s novými produktmi a doplnkami od výrobcu Puky, ktorý chce pre vaše deti len to najlepšie a najkvalitnejšie.

 

 


 

 


 

Príchod každého dieťatka predchádzajú niekoľkomesačné prípravy, počas ktorých narazíte na veci, o ktorých ste možno ani len netušili, že existujú a bežne sa používajú. Než sa však pustíte do ich objavovania a čítania niekoľkostranových návodov, začnite s tým, čo určite poznáte. Kočíky sú predsa tou najzákladnejšou časťou detskej výbavy.

 

 

 

Či už ste si to v tom každodennom zhone všimli alebo nie, Vianoce sa nezadržateľne blížia a predvianočný ošiaľ pomaly, ale určite začína. Nie všetci patria k tým prezieravým šťastlivcom, ktorí nakupujú vianočné darčeky priebežne počas celého roka, a väčšina z nás stále ani len netuší, čo mame, babke, bratovi, deťom, kolegyni či tej večne milej a ochotnej susede vôbec zabaliť pod stromček. Keďže ešte stále máme trochu času na to, aby sme plánovali pred tým, než sa pustíme do nakupovania, pripravili sme si tento článok pre všetkých, ktorí hľadajú inšpiráciu na darčeky.


 

 


Aj tento rok si značka Kaiser pre svojich zákazníkov pripravila novinky pre sezónu 2019/2020, v ktorej prináša nielen nové farby a vzory už dobre známych fusakov, ale prichádza aj s úplne novým modelom s názvom Velvet Kiki.

 

 

 

 

Rodičia tohto storočia určite túžia po tom, aby svoju dôležitú úlohu zvládli perfektne, no zároveň pri tom chcú vyzerať moderne a štýlovo. Preto nie je žiadnym prekvapením, že sa dizajnové trendy dostali aj do sveta, ktorý sa točí okolo detí a ich mamičiek a oteckov. Je úžasné sledovať v obchodoch, koľko vecí majú moderní rodičia teraz k dispozícii, a ktoré im otvárajú nielen nekonečné možnosti, ale rovnako im aj uľahčujú každodenný život v tejto uponáhľanej dobe.


 

 


 

Hracie podložky, deky a hrazdičky sú krásnou a originálnou vzdelávacou hračkou pre vaše bábätko. Výborne ho zabavia a pozitívne vplývajú na rozvoj zraku, sluchu, hmatu, či jeho pohybových schopností. Každá hracia podložka, o ktorej si prečítate má množstvo interaktívnych prvkov a plyšových, zvukových alebo závesných hračiek. Podporujú tak detskú predstavivosť i kreativitu. Výhodou je, že hrazdičku alebo podložku viete využiť aj samostatne. Zabavíte tak svojho drobca kdekoľvek to bude potrebné a zaručíte mu známe prostredie.

 

 

 

Kvalitný spánok je základom pre bežné fungovanie a prežitie príjemného dňa. Spánok ovplyvňuje celý náš deň. Pre každého rodiča je dôležité, aby jeho dieťa spalo dobre. Pre deti je spánok základ pre ich dobrý a správny vývoj. Aby spánok plnil všetky svoje funkcie musí byť nie len kvalitný, ale aj zdravý. Výborné detské matrace z horúceho Grécka k nám prináša značka Greco Strom, ktorá vie, čo deti a ich rodičia potrebujú v každom počasí.


 

 


 

Španielska značka Casualplay aj v roku 2019 prichádza s viacerými novinkami, ktoré pomáhajú rodičom v riešení otázok ohľadne starostlivosti o deti. Značka Casualplay sa stala populárnou najmä vďaka tomu, že sa veľmi aktívne prispôsobuje životnému štýlu moderných rodičov – snaží sa odlíšiť od iných značiek tým, že vyrába produkty inovatívne, dizajnové a ktoré nielen uľahčujú každodenný život mamičiek a oteckov, ale zároveň aj dbajú na kvalitu a bezpečnosť.

Aké novinky si teda v roku 2019 pripravila značka Casualplay pre svojich zákazníkov?

 

 

 


Nezáleží na tom, či používate úložné boxy na skladovanie sezónnych vecí alebo vám pomáhajú v každodennom udržiavaní poriadku, jedno je však isté – úložné boxy by mali byť neodmysliteľnou súčasťou vašej domácnosti, pokiaľ si ju chcete udržiavať upratanú, prehľadnú a organizovanú.


 

 


 

To, že kozmetické produkty z Mŕtveho mora sú účinné a občas dokážu aj zázraky, je mnohým známe. Zamýšľali ste sa však niekedy nad tým, prečo má Mŕtve more také blahodárne účinky?

 

 

Aj napriek extrémne výkyvy počasia a teploty, ktoré momentálne pociťujeme, je jasné, že jar sa už nezadržateľne blíži. Začiatok tohto obľúbeného ročného obdobia prináša aj začiatok vonkajších aktivít, s ktorými ste vy a vaše ratolesti museli doteraz počkať kvôli chladnej zime.


Ak si hovoríte, že jar 2019 bude pre vás a vaše najmenšie iné a že je načase vyskúšať nové veci, urobte tak spolu s novinkami od známeho výrobcu bicyklov, odrážadiel a trojkoliek Puky.

 

 


 

Pojem Black Friday sa stal v našich končinách v poslednej dobe pomerne populárny a aj keď v jeho názve stojí, že ide konkrétne o piatok, tento deň sa u obchodníkov až tak striktne nedodržiava a z piatkov sa stávajú niekedy celé víkendy plné zliavvýhodných cien.

 


Ako sme si už za tie roky zvykli, videohry, počítačehracie konzoly získali medzi rodičmi celkom zlú reputáciu. Určite ste už neraz počuli, že nimi mladí a mnohokrát ešte menší strácajú čas, zatiaľ čo by sa mohli venovať produktívnejším veciam.
Pravda je však taká (ako potvrdili aj viaceré vedecké štúdie), že hranie videohier je dobré a má zdravý vplyv ako na mozog, tak aj na telo.

 


 

 


Keď sa dni konečne oteplia a my po dlhých mesiacoch zhodíme hrubé kabáty a bundy a definitívne ich odložíme do skrine, je jasné, že obdobie trávenia času vonku sa oficiálne začalo.
Rozmýšľali ste už nad tým, čo je lepšie ako dlhé prechádzky v parku alebo prírode, ktorá sa pomaly prebúdza? No prechádzky na dvoch, troch alebo dokonca štyroch kolesách! Áno, hovoríme o bicykloch, trojkolkáchodrážadlách pre našich najmenších (ktorí možno až takými drobcami už nie sú, no v našich očiach nimi zostanú asi navždy).

 

 



Karnevalmaškarné plesy sú každoročnou súčasťou fašiangovej sezóny, ktorá sa v tejto dobe, či chceme alebo nie, týka najmä našich detí. A ako každý rok, určite aj tento premýšľame nad tým, aký najlepší kostým vybrať našim škôlkarom alebo školákom. Minimálne niečo tak skvelé, s čím sa im podarí umiestniť sa na prvých troch miestach v karnevalovej súťaži. Aj keď samozrejme, najlepšie by bolo, keby celú súťaž rovno vyhrali.
 


 

 



Jozef Karika patrí v súčasnosti medzi jedných z najpredávanejších spisovateľov experimentálneho žánru na Slovensku a mnohí ho označujú titulom majstra strachu a napätia. No jeho úspešná literárna cesta sa začala ešte skôr, ako sa zapísal do povedomia fanúšikov slovenskej literatúry svojimi hororovými príbehmi, a takisto neraz prekročila hranice nášho malého Slovenska.

 



Pojem novej európskej normy ECE R129 (i-Size) sa prvý raz dostal do povedomia v júli 2013 a odvtedy výrobcovia vyrábajú autosedačky pod touto normou už niekoľko rokov. Prečo sa však za posledný rok spomína čoraz častejšie?


 

 

Všetky deti majú právo na to, aby sa bavili, a aby bolo ich hranie kreatívne, zábavné a takisto náučné, keďže je známym pravidlom to, že keď sa deti hrajú, učia sa. Preto ak ako rodičia premýšľate nad tým, aká hračka by pre vašich drobcov bola najlepšia, určite začnite uvažovať nad stavebnicami Lego.

Lego od svojich začiatkov – kedy boli jeho stavebnice zložené zväčša z farebných, takmer úplne obyčajných dielikov – prešlo dlhú cestu. Dnes môžeme listovať niekoľkostranovými katalógmi plnými Lego produktov, o ktorých sa nám v detstve ani len nesnívalo. Značka Lego však už nie je iba pre deti, svoje si v nej nájde takmer každý. A vôbec nezáleží na tom, či ide o tých najmenších, školákov, tínedžerov alebo dokonca dospelých.

 

 

Meno Dominik Dán zostáva stále zahalené rúškom tajomstva, aj keď je jedným z najznámejších slovenských autorov literatúry dneška. Jeho pravá identita nie je širokej verejnosti známa a poznajú ju iba jeho blízki, bývalí kolegovia a vydavateľstvo, ktoré ‚dánovky‘ vydáva. No aj napriek nespočetným konšpiračným teóriám fanúšikov o jeho totožnosti a skutočnému veku sa pravdepodobne nik nečuduje, že používa pseudonym a chce zatiaľ zostať v anonymite, keďže jeho príbehy opisujú nevyriešené kriminálne prípady, ktoré sa stali v ‚Našom meste‘ (Bratislave).


 

 

 

Leto ešte ani neskončilo a vy by ste sa mali začať obzerať po teplých fusakoch na zimu? Isteže, môže sa vám to zdať absurdné, no žijeme v uponáhlanej dobe, kedy stihneme mnohokrát iba žmurknúť a už vyťahujeme zo skrine bundy a kabáty, pričom vianočné reklamy takisto nezaostávajú a valia sa na nás z každej strany už na začiatku októbra. Okrem toho, nie je žiadnou novinkou, že počasie je každým rokom čoraz viac nevyspytateľnejšie, takže je určite lepšie byť pripravený ako neskôr ľutovať.

Známa značka Kaiser, ktorá je výrobcom jedných z najkvalitnejších zimných, letných aj celoročných fusakov, prichádza tento rok s niekoľkými novinkami. Ak vám záleží na tom, aby boli vaši najmenší nielen bezpečne chránení pred mrazivým počasím, ale aj aby pri prechádzkach vyzerali v kočíku štýlovo, rozhodne si ich nenechajte ujsť.

 

Každý rodič si aspoň raz v živote povedal, že nechať sa ukecať a zabočiť do hračkárstva bola asi tá najväčšia chyba, akú kedy urobil. Najmä vo chvíli, keď sa ich dieťa hádže v amoku na zem kvôli tomu, že chce hračku, o ktorej väčšina dospelých ani len netuší, na čo slúži.

Nakupovanie s deťmi v hračkárstve môže byť občas strašidelné, to priznávame, hlavne keď si uvedomíte, že odrazu majú vaše deti milión možností, o ktorých sa vám v detstve mohlo len snívať. Fakt, že si vaše dieťa môže vyberať, by ste ale mali brať pozitívne. Áno, aj napriek tomu, že vás z toho pravdepodobne iba bolí hlava.

V minulom článku sme vám priblížili hračky pre dievčatá (s ktorými sa pokojne zahrajú aj chlapci) a tentokrát sa pozrieme na to, čo by nemalo chýbať v detskej izbe žiadneho malého hrdinu.

 


 

 

 

V dnešnej dobe žijeme vo svete, kde čoraz viac ľudí začína veriť myšlienke, že každá hračka by mala byť považovaná za unisex. Bábiky dokážu nielen dievčatá, ale aj chlapcov naučiť empatii a tomu, aké je to starať sa o druhú ľudskú bytosť, a Lego takisto nie je čisto chlapčenská záležitosť. Veď dievčatá si pri hraní s malými dielikmi rovnako zlepšia jemnú motoriku a priestorové videnie hračiek.  Moderný obchodný trh prichádza s čoraz väčším množstvom unisex hračiek, ktorých farba je ladená do neutrálnych odtieňov, aby takéto hračky mohli rodičia s názorom „ružová je len pre dievčatá a modrá iba pre chlapcov“ pokojne predýchať. No viete, že deti ružovú a modrú farbu nerozdeľujú na dievčenskú a chlapčenskú, pokiaľ ich to nenaučia dospelí?

 

 

Vašou najdôležitejšou povinnosťou, keď ste boli deťmi, bolo hranie. A vašou najväčšou starosťou bolo to, aby ste sa mali s čím hrať.

Hračky ste potrebovali a rodičia boli na to, aby vám ich zaobstarali. Vtedy ste ešte nechápali, aké bolo pre nich ťažké vybrať tie hračky, ktoré sa vám budú páčiť a ktoré s plačom v amoku nehodíte na zem.

Teraz ste aj vy rodičia, v rovnakej situácii ako oni pred toľkými rokmi. Hľadáte hračky, ktoré si vaše deti obľúbia a ktoré nezostanú zabudnuté a ukryté v zákutiach ich izby len preto, že sú príliš dievčenské alebo chlapčenské, príliš staromódne alebo jednoducho nudné.

Preto je pri kúpe hračiek dôležité vyberať podľa toho, aké chcú vaše deti a nie podľa toho, aké sa páčia vám.

 


 

 

 

Letné prázdniny sa síce len začali a na vaše ratolesti čakajú necelé dva mesiace dobrodružstiev, zábavy a oddychu, no pamätáte sa, čo ste si hovorili minulý rok? Ako ste sa v preplnených obchodných domoch pred prázdnymi regálmi zaprisahávali, že si nakupovanie školských potrieb nenecháte na poslednú chvíľu?

A kedy je najlepšie pustiť sa do toho? No predsa čím skôr, tým lepšie! Okrem toho, že sa vyhnete každoročnému stresu všetkých mamičiek a oteckov, ukážete svojim deťom, ako zodpovedne pristupovať k povinnostiam. Potom si len môžete držať palce a dúfať, že si z vášho príkladu aj niečo vezmú a vyrastú z nich ľudia, ktorým bude pojem prokrastinácia úplne cudzí.

 

 

Prečo je čítanie kníh také dôležité? Táto základná otázka by sa dala rozvetviť na milión malých častí s odpoveďami, pričom každá z nich by nám priniesla iný dôvod, čosi nové.

Čítanie je jednou z prvých vecí, ktoré sme sa ako malí školáci naučili. Bojovali sme s ním, precvičovali sme ho, až dokým písmenká na papieroch nezačali dávať zmysel, nepretvorili sa v slová, vety a napokon v príbeh. Čítanie je schopnosť, ktorá pre nás predstavuje samozrejmosť, no pre mnohých z tohto sveta takou úplnou samozrejmosťou nie je, a preto by sme si ju mali vážiť.

 


 

 

 

Svet, v ktorom žijeme, je plný nádherných miest, ktoré je potrebné navštíviť, objaviť, spoznať a odniesť si z nich jeden obrovský a nezabudnuteľný zážitok, pretože práve spomienky sú to, čo nám zostane navždy.

Nezáleží na tom, či patríte medzi vášnivých cestovateľov alebo iba potrebujete ten každoročný relax po náročných pracovných dňoch – faktom zostáva, že by ste mali mať svoju vlastnú základnú výbavu určenú na cestovanie s deťmi. O to viac, keď cestujete s deťmi, keďže pri nich ste sa už naučili (ak nie ste nováčikovia), že musíte byť pripravení a vždy v strehu.  A čo by v takej základnej výbave pre tých najmenších nemalo chýbať?

 

 

 

Základnú výbavu dieťaťa tvorí množstvo vecí, ktoré budete po narodení alebo v priebehu niekoľkých mesiacov pre dieťa potrebovať. Okrem oblečenia, hygienických potrieb, detskej postieľky, autosedačky, či detských hračiek budete potrebovať pre dieťatko aj kočík. Kočíky patria pochopiteľne k základnej výbave dieťaťa a sú úzko spojené s dennodenným životom.

 


 

 

 

Leto je, skoro ako zima, jedno z ročných období, ktoré ľudia buď nenávidia alebo milujú. Pre niekoho je  horúce počasie vykúpením z tých vrstiev oblečenia, ktoré musel počas roka nosiť na sebe, a zase tí ostatní len začínajú odrátavať dni do ďalšieho ochladenia, pričom každý stupeň pod 30 je takým malým víťazstvom. Treba snívať o maličkostiach.

No ako zima, aj leto má svoje typické vodné športy, pre ktoré sa skutočne oplatí užiť si tropické obdobie naplno. Veď keď ste vo vode, nie je to teplo také neznesiteľné, nie?

 

 

Dostať deti von v tejto modernej dobe televízie, počítačov, tabletov a mobilov môže byť celkom bojová úloha a pravdepodobne je to niečo, čo pozná takmer každý jeden rodič. Deti sú zvyknuté na to, že majú okolo seba milión vecí, ktoré ich zabávajú a držia ich pozornosť, až strácajú schopnosť zabaviť sa s hračkami samostatne. A ešte k tomu ísť von? Na vzduch? To určite.

 

Ak tomu chcete ako rodič pomôcť, mali by ste venovať ešte trochu svojho voľného času na to, aby ste vybrali tie správne hračky do záhrady, ktoré vaše deti zabavia na celé hodiny.

 


 

 

 

Casualplay predstavuje nové kočíky LOOPi  s novými druhmy koliesok, ktoré sedia na konštrukciu kočíka LOOPi a dajú sa vymeniť ľahko behom pár minút podľa aktuálnych potrieb terénu a rodiča.

City kolieska, ktoré každý vlastník kočíka LOOPi City dobre pozná, sú pohodlné do vydláždených ciest mesta pri nenáročných prechádzkach. LOOPi City je základný model LOOPi série. Je ľahký (7 kilogramov) a rýchlo sa skladá, preto je ideálny pre všetkých rodičov žijúcich v meste a v byte. Manévrovanie v úzkych priestoroch je bezproblémové a dokonale sa zmestí do kufra auta alebo výťahu, čo je jednou z najzákladnejších požiadaviek na kočík pre mestských rodičov.

 

 

Asi všetci rodičia sa zhodnú, že život s dieťaťom je niekedy naozaj vyčerpávajúci (na svete existuje iba pár žijúcich exemplárov rodičov, ktorí by pri bábätkách všetko stíhali a ešte k tomu aj boli perfektne oddýchnutí. A tí pravdepodobne tiež nie sú z tejto planéty). Takisto každý z vás určite pozná tie niekoľkohodinové snaženia sa o uspatie toho neunaviteľného drobca vo vašich rukách, ktorý z vás dokáže vysať aj tú poslednú štipku energie, čo sa vám podarilo počas noci nazbierať.

No keďže žijeme v 21. storočí, niekto veľmi múdry a vynaliezavý vymyslel hojdacie ležadlá a hojdačky, do ktorých môžete svoje dieťatko odložiť. Stačí vám, aby ste počkali na to, kým tieto magické vynálezy utíšia malé príšerky a vy si potom môžete užívať svoju chvíľkovú slobodu.

Ale ako si teda vybrať to správne detské ležadlo?

 


 

 

Keď sa dieťa narodí, otvorí sa pre neho úplne iný svet ako ten, ktorý doposiaľ poznalo počas deviatich mesiacov v bezpečí maminho bruška.  To, čo my bežne vidíme, bežne cítime, bežne počujeme je pre bábätko výnimočné a zároveň neznáme. Učí sa veci, ktoré my už dávno vieme a prídu nám prirodzené – napríklad to, ako máme čo chytiť; z akého sú veci okolo nás materiálu; čo sa stane, keď s tým niečím čosi urobíme.

Toto všetko malé deti počas svojich prvých mesiacov života spoznávajú a snažia sa veci správne zaradiť, preto je veľmi dôležité, aby im rodičia ponúkali dostatočné množstvo vnemov, vďaka ktorým si môžu zlepšovať svoju motoriku, učiť sa rozoznávať tvary a farby a veľa ďalšieho. Okrem toho, že vy ako rodič ste pre vaše dieťa najdôležitejším štartom do života, nájdu sa aj iné ideálne pomôcky.

K dôležitným patria aj detské hracie deky

 

 

 

 

Či chceme alebo nie, žijeme v oblasti našej planéty, kde sa ročné obdobia menia – aj keď posledné roky máme skôr pocit, že namiesto štyroch sú iba dve. A keďže zima dokáže byť niekedy naozaj mrazivá a nevyspytateľná, vie nás prepadnúť aj v iných ako zimných mesiacoch. Napríklad v marci. Dokonca pred pár rokmi aj v apríli.

Preto je dôležité, vybrať si ten správny fusak pre vaše dieťa. 

 


 

 

 

Dan Brown patrí momentálne medzi jedného z najznámejších a najpredávanejších autorov súčasnej literatúry. Preslávil sa až svojou štvrtou knihou, Da Vinciho kód, ktorá sa stala bestsellerom a zavŕtala jeho meno do povedomia nielen čitateľom, ale aj polovice sveta.

Okrem toho, že mnohí jeho diela milujú, nájdu sa aj kritici, pre ktorých je Brown nočná mora, ktorá ich v noci budí zo spánku svojimi názormi a hlavne písaním. Geoffrey Pullum sa vyjadril na Brownove písanie, že „nie je iba zlé; je zarážajúco, nemotorne, bezmyšlienkovo, takmer vynaliezavo zlé.“

 

 

 

 

Značka Casualplay predstavila na veľtrhu Kind und Jungend v Kolíne svoj nový športový kočík LOOPi.

Casualplay Loopi je určený pre rodičov s možnosťou viacúčelového využitia a to bez toho, aby ste míňali na kočík veľa peňazí.

Vybrať si možete z 3 možností kolies / podvozku: Loopi City, Loopi Allroad, Loopi Running



 

 

 

 

Nový prírastok do rodiny prináša pre rodičov veľa radostí ale na druhej strane aj veľkú zodpovednosť. Na príchod dieťatka sa pripravujeme a hľadáme spôsoby ako mu zabezpečiť tú najlepšiu ochranu. V okamihu sa dieťa a jeho bezpečnosť stáva tou najdôležitejšou prioritou v našom živote

 

 

 

 

Na svete pravdepodobne nie je nik, kto by nepoznal fenomén Harry Potter. Nezáleží na tom, či sa vaša tvár rozžiari zakaždým, keď počujete niekoho v okolí spomenúť toto slávne meno, alebo len prižmúrite oči pri prehľadávaní vlastnej pamäte, pretože ‚áno, naozaj vám to niečo hovorí‘ – jednoducho viete, že niečo také existuje.

 



 

 

 

Casualplay miluje ísť s Vami von, a to je dôvod, prečo sme pripravili tohto sprievodcu ako objaviť Barcelonu s našimi maličkými!

 

Nie je to sprievodca ako každý iný, to je Albert Arrayas, ilustrovaný sprievodca!  Albert je mladý dizajnér z Barcelony s veľkými skúsenosťami. Je autorom: nástenných malieb, ilustrovaných albumov a dokonca aj časopisov! 

Veríme, že si to vychutnáte rovnako ako my.

 

 

 

Prinášame Vám  Tipy pre udržanie kočíka Casualplay Loop v dobrej kondícii

 

Kočíky Loop patria medzi najnovšie modely značky Casualplay.

Na piesku, v snehu, počas dažďa, kočík plní svoj účel kdekoľvek budete.



 

 

 

Byť zaneprázdnený doma so svojimi deťmi, Vám dáva perfektnú výhovorku prečo neísť do posilňovne. Je však dôležité cvičiť pravidelne a tiež cítiť sa dobre ako vo vnútri, tak aj zvonku. Ana Casares, osobná trénerka, matka 3 detí a autorka knihy "Mama triatlonistov" nám ukáže spolu s kočíkom Casualplay LOOP tajomstvo, ako sa dostať späť do formy.
 

 

 

Prinášame Vám  5 originálnych nápadov čo môžete urobiť, aby ste zahnali nudu u detí.

Nemôžete vždy ísť von alebo na výlet. Niektoré víkendy sú jednoducho také, že ideme von alebo sa stane neočakávaná udalosť, ktorá zmení Vaše plány a Vy ich musíte odložiť. Nebojte sa! Casualplay prichádza s piatimi nápadmi, ako zabaviť deti, takže doma sa nudiť nebudú.



 

 

 

Kočík Casualplay Loop ponúka kombinácie / sety pre novorodencov, ktoré sa vám najviac páčia: s Casualplay Prenosnou vaničkou Cot, s Casualplay autosedačkou Baby 0+ alebo autosedačkou Sono.

Kočík Casualplay Loop je cenovo dostupný. Ponúka vysokú kvalitu, bezpečnosť a všetko čo rodičia od kočíka vyžadujú. A teraz prichádza s novou konštrukciou aluminium!

Kočík dokonale ladí s veľkou škálou farieb.


 

 

 

Rok 2016 je pre výrobcu PLAY, S.A veľmi výnimočný, pretože slávi svoje 50 narodeniny.

Už pol storočia  starostlivo vyrába tie najlepšie športové kočíky, autosedačky a ďalšie doplnky pre deti a aj tento rok vám prináša zaujímavé novinky.

Pozrite sa čo máme v Casualplay nové!


 

 

Market24.sk vám prináša rady ako si vybrať tú správnu autosedačku pre vaše dieťa

Niekoľko pomocných tipov pri výbere autosedačky.

1. Pri kúpe autosedačky odporúčame, aby ste zvážili aký typ potrebujete, či ju chcete využívať aj s kočíkom.

2. Vyberajte si autosedačku tak, aby vyhovovala vašim každodenným potrebám. Pri výbere by ste mali zvážiť aj to, aké vozidlo vlastníte a aj podľa toho sa rozhodnúť.

3. Vyberte si autosedačku, ktorá zaisťuje bezpečnosť a pohodlie dieťaťa. Ak sa dieťa cíti pohodlne a uvoľnene, tak aj rodina bude mať pocit spokojnosti.


 

 

Rovnaká zásada platí nohy Vášho dieťaťa ako i na zuby - starať sa o ne správne od začiatku a predídete neskorším problémom v živote.


"Odhaduje sa, že človek prejde 115.000 míľ (približne 185 tis kilometrov) v živote - to je 8 -10 tisíc krokov za deň. „ A 90 percent detí má problémy s nohami, ale máte len mať jeden pár nôh, takže sa o ne starajte od prvého dňa, " hovorí Dr Charlotte Hawkins, špecialista na detské nohy, ich vývoj a poruchy so sídlom v Londýne.


 

 

Predstavujeme vám novinku v našej ponuke. Samoohrievacia fľaška yoomi. yoomi neskutočne uľahčuje kŕmenie ... ukončí problémy v noci, yoomi ohrievač zohreje mliečko pre bábätko na teplotu materského mlieka za 60 sekúnd. Je možné ho vziať hocikam...žiadne zháňanie horúcej vody. yoomi nikdy neprehreje jedlo... a tak zachováva všetky výživné látky v materskom mlieku. Je veľmi cenovo výhodný... yoomi je možné nabiť až 300 krát (nepotrebuje žiadne zástrčky, žiadne batérie).  yoomi fľašky majú cumeľ v tvare bradavky, čo umožňuje bábätku ľahko fľašu uchytiť a zároveň zabraňuje dojčenským kolikám.Sú perfektné pre kŕmenie z fľaše, pre kombinované kŕmenie, alebo ak chcete prejsť z dojčenia na fľašu.