Kategórie
 
 
 
 
 

Letná sezóna už pomaly začína: pripravte sa na bazény a vodné športy

 

Leto je, skoro ako zima, jedno z ročných období, ktoré ľudia buď nenávidia alebo milujú. Pre niekoho je  horúce počasie vykúpením z tých vrstiev oblečenia, ktoré musel počas roka nosiť na sebe, a zase tí ostatní len začínajú odrátavať dni do ďalšieho ochladenia, pričom každý stupeň pod 30 je takým malým víťazstvom. Treba snívať o maličkostiach.

No ako zima, aj leto má svoje typické vodné športy, pre ktoré sa skutočne oplatí užiť si tropické obdobie naplno. Veď keď ste vo vode, nie je to teplo také neznesiteľné, nie?

 

Pred teplom vás zachránia bazény

 

Pokiaľ patríte medzi tých šťastlivcov, ktorí majú doma záhradu a miesto, kde si môžete postaviť alebo nafúknuť bazén, gratulujeme vám a odporúčame vám jeden si ihneď zadovážiť (ak ste tak už neurobili). Je to asi tá najlepšia vec, akú v lete môžete urobiť. Pokojne ignorujte všetky tie reči o povinnostiach a starostlivosti o bazény, pred ktorými vás varujú známi. Zavrite oči a predstavte si, ako relaxujete na hladine príjemne vychladenej vody. Všetko ostatné na vás predsa môže počkať.

 

V prípade, že nemáte na dvore taký veľký priestor a predsa len chcete vám a vašim deťom (a možno aj domácim miláčikom) dopriať aspoň trochu radosti a príjemného ochladenia, je možné nájsť v obchodoch bazény rôznych rozmerov a pre deti bazény dokonca aj bazénové zábavné centrá aj so zábavnou potlačou s ich najobľúbenejšími rozprávkovými hrdinami.  Sme si istí, že určite bude presne sedieť na ten okraj alebo stred záhrady, kde si ho predstavujete pravdepodobne už od jari.
   

Už ste sa zrelaxovali? Dobre, lebo teraz sa dostávame k príslušenstvám k bazénom. Áno, to sú presne tie povinnosti, ktoré ste odložili na neskôr. Ale nebojte sa, bude to krátke, pretože ani my nie sme žiadni bazénoví guru.

V obchodoch viete k bazénom zohnať skutočne všetko – či už ste si zadovážili ten väčší, ku ktorému, logicky, potrebujete toho viac alebo ste sa rozhodli pre ten menší s nižším stupňom náročnosti na údržbu. Je už iba na vás, či si kúpite kefy na manuálne čistenie bazénov alebo rovno investujete do drahších filtrácií (síce viac peňazí, ale o to viac času!). A určite sa v obchodoch pýtajte, ak vám niečo nie je jasné, pretože tých vecí, čo potrebujete, je viac. Ochotne vám poradia.

Takou skvelou vecičkou je aj solárna plachta, ktorá vodu v bazéne rýchlejšie zohreje a udrží ju príjemne teplú, takže vstupovanie do ľadovej vody už nebude hodinovou záležitosťou.

K tomu zábavnejšiemu príslušenstvu určite patria nafukovacie ležadlá rôznych farieb a tvarov, nafukovacie kreslávodné hračky, ktoré dokážu pokojné relaxovanie vo vode zmeniť na skutočne adrenalínový zážitok.

 

 

 

Vodné športy, ktoré môžete robiť iba v lete

 

Alebo kdekoľvek, kde je teplo a voda. To, aký vodný šport sa rozhodnete robiť, je len a len na vás. Či už to robíte preto, že vás to proste baví, alebo snívate o tom, že to možno jedného dňa dotiahnete na olympijské hry, alebo vás na to nahovorili vaši kamaráti... Najhlavnejšie je, aby to bola pre vás a vašich blízkych zábava. No pri vodnom športe, akým je napríklad vodné lyžovanie, člnkovanie, splavovanie, windsurfing, rafting či potápanie, si nezabudnite zadovážiť potrebnú výstroj.

 

Potápanie patrí pravdepodobne medzi tie vodné športy, ktoré lákajú nielen dospelých, ale aj deti. Pod hladinou jazier, morí a oceánov sa skrývajú mnohé tajomstvá a poklady, ktoré nás lákajú objaviť. Na začiatok, kým sa pre potápanie rozhodnete profesionálne, si určite kúpte potápačske okuliare, plutvy, šnorchel a podľa potreby aj ušné a nosné upchávky.

Takisto za žiadnu cenu nezabúdajte na bezpečnosť a dbajte na to, aby ste mali na sebe alebo minimálne po ruke záchrannú vestu. Jasné, možno pri romantickom člnkovaní pri západe slnka to nebude dokonale zapadať do vášho starostlivo vyskladaného outfitu, ale bezpečnosť musí byť pre vás na prvom mieste!

A na záver vám iba spomenieme, že leto sa nekrúti iba okolo vodných aktivít. Ak už máte toho čľapkania sa dosť, vezmite si lopty a rakety a zahrajte si plážové hry.

 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť