Kategórie
 
 
 
 
 

Vybrať detské ležadlo nie je žiadna veda

Asi všetci rodičia sa zhodnú, že život s dieťaťom je niekedy naozaj vyčerpávajúci (na svete existuje iba pár žijúcich exemplárov rodičov, ktorí by pri bábätkách všetko stíhali a ešte k tomu aj boli perfektne oddýchnutí. A tí pravdepodobne tiež nie sú z tejto planéty). Takisto každý z vás určite pozná tie niekoľkohodinové snaženia sa o uspatie toho neunaviteľného drobca vo vašich rukách, ktorý z vás dokáže vysať aj tú poslednú štipku energie, čo sa vám podarilo počas noci nazbierať.

No keďže žijeme v 21. storočí, niekto veľmi múdry a vynaliezavý vymyslel hojdacie ležadlá a hojdačky, do ktorých môžete svoje dieťatko odložiť. Stačí vám, aby ste počkali na to, kým tieto magické vynálezy utíšia malé príšerky a vy si potom môžete užívať svoju chvíľkovú slobodu.

Ale ako si teda vybrať to správne detské ležadlo?

 


 

 

Veľkosť, funkcie, materiál, farba – podľa čoho si ležadlo vyberať?

Úprimne, vybrať detské ležadlo nie je žiadna veda, no všetky, ktoré sú dostupné na trhu, sú niečím odlišné, čo vás možno napokon donúti prikloniť sa ku konkrétnemu modelu. Pri výbere by ste však mali mať na pamäti niekoľko dôležitých vecí.

Je pravda, že pre bábätko je ležiaca poloha najpohodlnejšia, no mali by ste sa poobzerať po hojdačke, ktorá sa vie sklopiť do viacerých polôh, aby ste ho neskôr vedeli upraviť pre potreby vášho rastúceho dieťaťa. Veď ležať stále v tom istom uhle a nemôcť spoznávať svet je dosť otrava, nie?

Otázka ‚dá sa ľahko čistiť?‘ nepotrebuje žiadne odôvodnenie. Každý rodič si počas výchovy uvedomí dôležitosť práčky, povrchov a materiálov, ktoré stačí len rýchlo pretrieť.

Ďalším dôležitým faktorom je pohyb, ktorý detské ležadlo vykonáva. Nezabudnite zvážiť viac možností na nastavenie rýchlosti, pretože novorodeniatka a batoľatá veľmi radi menia svoj názor na to, ako rýchlo chcú byť hojdané. Takisto je dôležitý smer, ktorým sa hojdačka hojdá (pri viacerých funkciách si môže dieťatko zvoliť, ktorý smer najviac preferuje), vibrácie a v neposlednom rade aj časovač – to, či si vyberiete ležadlo s ním alebo bez neho je už len a len na vás.

Čo sa týka materiálu, poradíme vám, aby ste sa vyvarovali lacnejším ležadlám s rámom z plastu. Kvalitné detské ležadlá majú konštrukciu vyrobenú z kovu. Čím sú robustnejšie, tým sú lepšie, pretože tak vášho drobca ochránia pred tým, aby sa pri jeho pohyboch hojdačka prevrátila.

V prípade, že žijete v menšom byte, bolo by dobré zvážiť ležadlo, ktoré sa dá rýchlo zložiť a potom zase rozložiť. 

 

Pri detskom ležadle je najdôležitejšia bezpečnosť

A práve tú by ste mali pri výbere hojdačky dobre zvážiť, informovať sa a preštudovať. Kupujete ležadlo, pretože viete, že v ňom bude váš drobec tráviť veľa času. Preto, samozrejme, chcete, aby bol v 100% bezpečí.

Kvalitné detské ležadlo by malo mať postroj – či už 5-bodový pre najmenšie detičky alebo 3-bodový pre tie väčšie. Zaistí im hornú aj spodnú časť tela a vy budete mať istotu, že dieťa nevypadne a neublíži si.

Je naozaj dôležité, aby bolo ležadlo plne polohovateľné, pretože bábätko do štyroch mesiacov ešte nevie úplne ovládať pohyby hlavičkou a nemá dostatočnú podporu krčnej chrbtice. Takže v tom prípade je dobré preveriť, aby bolo možné hojdačku sklopiť do úplnej ležiacej polohy.

K bezpečnosti máme pre vás posledných pár rád: nepodceňujte limit výšky, váhy a veku, ktoré sú uvedené na hojdačke; určite nenechávajte vášho drobca bez dozoru, keď je v ležadle; detské ležadlo nie je náhradou za detskú postieľku, preto ho v nej nenechávajte na noc a dbajte na to, aby bola hojdačka uložená na rovnej ploche, nech sa náhodou neprevráti.

 

Posledné detaily pri výbere

Váš výber určite ovplyvní aj spôsob, akým sa detské ležadlo nabíja – či už si zvolíte hojdačku na baterky alebo do zásuvky, alebo na manuálne hojdanie záleží len a len na vás a na vašom rozpočte určenom pre kúpu ležadla.

Po tomto všetkom sa môžete vrhnúť na tú zábavnejšiu a príjemnejšiu časť, ktorou sú vzory, dizajn a farby, v ktorých výrobcovia detské ležadlá ponúkajú. A keď vám zostane ešte trochu peňazí navyše, určite sa obzrite po zaujímavých hrazdičkách, závesných hračkách a doplnkoch, ktoré vášmu drobcovi spríjemnia čas strávený v ležadle.

 

V našej ponuke nájdete ležadlá aj týchto značiek: 

 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť