Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si správne vybrať fusak na zimu, leto alebo na celý rok

 

 

Či chceme alebo nie, žijeme v oblasti našej planéty, kde sa ročné obdobia menia – aj keď posledné roky máme skôr pocit, že namiesto štyroch sú iba dve. A keďže zima dokáže byť niekedy naozaj mrazivá a nevyspytateľná, vie nás prepadnúť aj v iných ako zimných mesiacoch. Napríklad v marci. Dokonca pred pár rokmi aj v apríli.

Preto je dôležité, vybrať si ten správny fusak pre vaše dieťa. 

 


 

No či je jeseň a zima upršaná alebo zasnežená, so svojimi malými ratolesťami musíte chodiť von – aby ste sa nadýchali čerstvého vzduchu a pretiahli si svaly. Svoje bábätko však viete pred studeným vzduchom ochrániť nielen čiapkami a natlačenými bundičkami, pri ktorých si môžu okoloidúci vášho malého zmýliť so snehuliakom.

 

Fusaky do kočíkov sa na celom svete predávajú v rôznych farbách, veľkostiach, vzoroch, tvaroch, materiáloch a sú vybavené do mierne chladnejšieho počasia, no ale aj do teplôt nachádzajúcich sa niekoľko stupňov pod nulou. Je na nich skvelé aj to, že dieťa je jednoduchšie a o mnoho rýchlejšie iba do fusaku vložiť, ako dlhé minúty zápasiť pri obliekaní do hrubého oblečenia. A okrem toho, niektoré fusaky dokážu s vaším najmenším vydržať aj niekoľko rokov!

 

Podľa čoho fusaky vyberať?

To je asi základná  otázka, ktorú si položí každá matka, ktorá uvažuje o kúpe fusaku. Aby ste si to vedeli utriediť a aj zvážiť pre a proti, ktoré možno neskôr odprezentujete na rodinnej porade, poradíme vám pár vecí.

V prvom rade zvážte ročné obdobie, do ktorého fusak chcete. Ďalej nezabúdajte na to, že vaše dieťa rastie, takže by ste sa možno mali rozhliadnuť po fusakoch, ktoré viete používať až do tretieho – štvrtého roku.

Ďalším faktorom pri výbere fusaku je kvalita materiálu, cena a v neposlednom rade aj farba a dizajn, pretože predsa každý chce, aby bolo jeho dieťa najkrajšie a najcoolovejšie na ulici.

 

Typy a materiály fusakov

Fusaky sú vyrábané z kvalitného materiálu, ktorý je príjemný na dotyk a je odolný voči vode, vetru a zime. Ak máte však v pláne ísť na miesta, ktorých teplota sa bude pohybovať niekoľko stupňov pod hranicou nuly, určite vám odporúčame detské fusaky s ovčou vlnou, ktoré majú termoregulačné vlastnosti a sú vhodné až do teploty  -15 °C. Ich cena je síce vyššia, no máte pri nich záruku, že bude vášmu dieťaťu teplúčko po celý čas, čo v ňom bude.

V prípade, že máte dobrý fusak a nechcete ho meniť za nový, dá sa do fusakov dokúpiť vložka z ovčieho rúna, ktorá takisto vašich najmenších udrží v teple.

V obchodoch nájdete aj celoročné fusaky, ktoré sa skladajú z vrchného a vnútorného fusaku, pričom každý sa dá použiť samostatne v závislosti od ročného obdobia. Na vonkajšiu časť fusakov sa obyčajne používa nylon alebo polyester, zatiaľ čo na vnútornú stranu býva najpoužívanejšia bavlna a flís, ktorý príjemne hreje.

 

Fusaky Casualplay  Fusaky Kaiser  Fusaky Eisbärchen


Medzi naše napredávanejšie fusaky patria fusaky značiek Kaiser, Casualplay a Eisbärchen.

Mnohé fusaky takisto mávajú bezpečnostné prvky, protišmykovú vrstvu na zadnej strane, aby zostal bezpečne uchytený v kočíku a viaceré sa dajú roztvoriť tak, aby z nich bolo možné vytvoriť mäkkú deku.

 

Letné fusaky

Letné fusaky sú flexibilné, pretože sa ich vrchná časť, ktorá zakrýva nohy, dá odopnúť a tak získavajú funkciu vložky do kočíka. Pri väčšine typov fusakov je možné časť v oblasti hlavy stiahnuť tak, aby bola tvár vášho dieťaťa chránená .

 

Ošetrovanie a čistenie fusakov

Čo sa týka ošetrovania a čistenia fusakov, vždy je potrebné pozerať na inštrukcie a symboly na štítku, pričom zimné fusaky z ovčej vlny je možné čistiť iba v čistiarni.

 

V obchodoch a na internete nájdete obrovské spektrum fusakov od kvalitných značiek, z ktorých si môžete vyberať. Vždy je dôležité pýtať sa predavačov, prípadne si prečítať na internete informácie, ktoré sa vzťahujú na daný model, o ktorý máte záujem. Veríme, že ten pre svoje dieťa čoskoro nájdete.

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť