Kategórie
 
 
 
 
 

Na prípravu potrieb do školy nie je nikdy priskoro

 

Letné prázdniny sa síce len začali a na vaše ratolesti čakajú necelé dva mesiace dobrodružstiev, zábavy a oddychu, no pamätáte sa, čo ste si hovorili minulý rok? Ako ste sa v preplnených obchodných domoch pred prázdnymi regálmi zaprisahávali, že si nakupovanie školských potrieb nenecháte na poslednú chvíľu?

A kedy je najlepšie pustiť sa do toho? No predsa čím skôr, tým lepšie! Okrem toho, že sa vyhnete každoročnému stresu všetkých mamičiek a oteckov, ukážete svojim deťom, ako zodpovedne pristupovať k povinnostiam. Potom si len môžete držať palce a dúfať, že si z vášho príkladu aj niečo vezmú a vyrastú z nich ľudia, ktorým bude pojem prokrastinácia úplne cudzí.

 

Návrat do školy je vždy veľká zmena, či už pre rodičov alebo pre deti, ktoré sú plné vzrušenia a nadšenej nervozity z prvého dňa. A vám zatiaľ stále dookola v hlave víria neisté otázky „mám všetko?“ a „som dostatočne pripravený?“, však? Aby ste predišli takýmto myšlienkam, stačí vám trochu organizácie a predvídavosti.

 

 

Je pravda, že definitívny zoznam vecí, ktoré vaše deti budú potrebovať na nový školský rok, sa vám dostane do rúk až v prvý týždeň školy. Možno na ňom nájdete pár zmien oproti minulým rokom, no väčšina školských pomôcok zostáva rovnaká. A prečo teda nezačať s prípravou čo najskôr, aby ste sa potom nemuseli pretláčať v obchodoch s ostatnými rodičmi?

 

 

Základom je školská taška

 

Keď vaše dieťa začne chodiť do školy, školská taška alebo školský ruksak sa stáva kľúčovou súčasťou jeho každodennej rutiny. Okrem toho, že s ňou začína ráno, tak si ju so sebou nosí počas celého dňa až do popoludnia, kedy príde domov. Stále má pri sebe všetky potrebné veci – učebnice, školské pomôcky, vodu a jedlo. A keďže deti si radi spájajú svoje školské tašky s identitou, ktorú poznajú ich spolužiaci a učitelia, vyberajú si batohy, ktoré sú cool a podtrhávajú ich záujmy a osobnosť.

Samozrejme, že je dôležité, aby ste im vybrali školskú tašku alebo školský ruksak snov, no nezabúdajte na to, že je lepšie prikloniť sa ku kvalitnejším (a občas aj drahším). Prečo? Batoh nízkej kvality a ešte k tomu preplnený ťažkými knihami takmer určite časom spôsobí poškodenie chrbtice vášho dieťaťa.

Aby ste sa vyhli zbytočných zdravotným problémom, je dôležité mať na pamäti tieto dve základné veci: dbajte na to, aby vaše dieťa nosilo školskú tašku na oboch ramenách, nech sa jej váha rozloží rovnomerne; a prízvukujte im, aby si na nasledujúci školský deň zbalili len to, čo potrebujú na hodiny podľa rozvrhu. Nosenie nepotrebných vecí iba zvyšuje váhu batohu a príliš ťažká školská taška detskej chrbtici ublíži.

 

 

Nakupujte školské potreby s deťmi

 

Áno, nakupovanie s deťmi dokáže byť veľmi vyčerpávajúce, najmä keď sa v obchode odrazu záhadne na každom kroku nachádza niečo, čo tá vaša milovaná otrava strašne moc chce a vôbec nepotrebuje. Lenže nezabúdajte na to, že školské pomôcky nebudete využívať vy, ale oni. Spravte pre nich z nakupovania vecí do školy „špeciálny deň“, dovoľte im vybrať si ceruzky, peračníky, gumy, štetce a farby, dosky a zošity (všetko vo finančnej norme, samozrejme). Okrem toho, že im to pomôže viac sa tešiť návratu do školy, budú mať vďaka tomu ohromný pocit, že školské veci si vybrali sami a že patria iba im.

O to väčšie bude ich nadšenie z toho, keď ich budú môcť využiť v škole a na učenie.

Školské ruksaky Peračníky Maľovanie a kreslenie

 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť