Všetko sa začína detským kočíkom - cenné rady pre čerstvých rodičov

Kategórie
 
 
 
 
 

Všetko sa začína detským kočíkom - cenné rady pre čerstvých rodičov


 

Príchod každého dieťatka predchádzajú niekoľkomesačné prípravy, počas ktorých narazíte na veci, o ktorých ste možno ani len netušili, že existujú a bežne sa používajú. Než sa však pustíte do ich objavovania a čítania niekoľkostranových návodov, začnite s tým, čo určite poznáte. Kočíky sú predsa tou najzákladnejšou časťou detskej výbavy.

 

Podľa čoho detské kočíky vyberať?

Možno by ste to nikdy nepovedali, ale ročné obdobie, v ktorom sa vaše dieťa narodí, má veľký vplyv na to, po akom type detského kočíka by ste mali siahnuť. Napríklad, pokiaľ máte termín v zime a nechystáte sa na časté mrazivé prechádzky, prvé mesiace budete možno potrebovať iba detské vajíčko. Pokiaľ však máte termín na jar alebo v lete a budete tráviť veľa času vonku, určite si vyberte kočík, ktorý je ľahší, aby sa vám s ním lepšie manipulovalo.

Ďalším dôležitým faktorom sú štádiá rastu vášho dieťatka. Vieme, že prvé mesiace novorodeniatka nie sú schopné držať váhu svojho tela a sedieť, takže je dobré zvážiť kúpu kočíka, ktorý má čo najviac sklápacích možností.

 

 

Žijete v meste alebo na dedine? Chystáte sa cestovať autobusmi alebo vlastným autom? V prípade, že budete cestovať autobusom, myslite na to, aby mal kočík dosť miesta aj na vaše osobné veci. Pokiaľ sa chystáte jazdiť vlastným autom, nezabúdajte zase na to, aby sa v prvom rade zmestil do kufra.

 

 

To, ako žijete, je rovnako dôležité ako to, kde žijete. Ak máte v pláne krátke výlety medzi inými povinnosťami, určite skôr zvoľte kočík s odnímateľným vajíčkom, ktorý bude pre váš životný štýl praktickejší. Pokiaľ sa však chystáte na dlhé prechádzky po parku či nákupnom centre, rozhodnite sa radšej pre klasický kočík so všetkými vymoženosťami.

 

 

Ak patríte medzi tie typy rodičov, ktorí vyhľadávajú dobrodružstvo a chystajú sa so svojimi ratolesťami do prírody, určite začnite uvažovať o tom, že si zadovážite športový kočík s väčšími kolesami. Je lepšie odpružený a môžete ho používať na všetkých možných druhoch terénov.

 

 

 

Kočíkové sety

Sety s detskými kočíkmi obsahujú štartovaciu sadu pre všetkých rodičov. V kombináciách nájdete kočíky s odnímateľnými korbičkami alebo vajíčkami, ktoré v aute slúžia ako autosedačky. Vo väčších setoch nájdete okrem korbičky a vajíčka aj prebaľovacie tašky alebo nánožníky.

 

 

Športové kočíky na každý deň

Športové kočíky sú určené pre deti od 6 mesiacov a popasujú sa vďaka svojim kolesám aj s náročnejším terénom. Aby bolo vášmu drobcovi čo najpohodlnejšie, má polohovateľnú opierku chrbta aj nôh. Ak vás trápi otázka bezpečnosti, nad tým si nemusíte lámať hlavu, pretože kočík má nielen nastaviteľnú hrazdičku, ale aj zabudované bezpečnostné pásy. Najväčší rozdiel medzi športovým a golfovým kočíkom je ten, že športové kočíky majú výškovo nastaviteľnú rukoväť, čo ocenia najmä otcovia.

 

 

Značka Casualplay pre tieto typy kočíkov vyvinula špeciálne kolieska, vďaka ktorým nemusíte hovoriť nie svojim každodenným aktivitám. Kolieska LOOPi City sú určené na nenáročné prechádzky do vydláždených ciest mesta. LOOPi Allroad kolieska sú pripravené zdolať náročné a neupravené terény, ak sa rozhodnete vyraziť do prírody. A ak chcete získať po tehotenstve späť svoju figúru a zostať aktívnymi, odporúčame kolieska LOOPi Running.

 

 

 

Golfové kočíky vynikajú svojou ľahkosťou

Golfové kočíky sú určené pre deti od 6 do 36 mesiacov a sú nesmierne praktické. Keďže sú veľmi ľahké a jednoducho sa s nimi manipuluje, oceníte ich najmä počas dlhých prechádzok so svojimi drobcami. Ich skladnosť je takisto veľmi populárna u tých, ktorí často cestujú, pretože nezaberajú veľa miesta a dávajú priestor na zbalenie iných dôležitých vecí.

 

 

Kočíky pre dvojičky a súrodencov

Patríte medzi tých, ktorých stretlo šťastie dvakrát? V obchodoch nájdete kočíky pre dvojičky aj súrodencov, medzi ktorými je menší vekový rozdiel, takže si môžu kočík užívať spolu. Existujú dva typy týchto kočíkov: prvým je ten, kedy sú vaničky na konštrukcii umiestnené vedľa seba. Štandardne sa tieto typy vyrábajú do šírky 80 centimetrov, čo znamená, že sa zmestia do veľkosti bežných dverí. Druhým je ten, kedy sú vaničky umiestnené za sebou. Ich šírka je vo veľkosti klasického kočíka, no ak sa pýtate, ktorý z dvoch typov je ťažší na manipuláciu, je to tento.

 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť