Spoznajte Barcelonu s deťmi - ilustrovaný sprievodca od Casualplay

Kategórie
 
 
 
 
 

Spoznajte Barcelonu s deťmi - ilustrovaný sprievodca od Casualplay

 

Casualplay miluje ísť s Vami von, a to je dôvod, prečo sme pripravili tohto sprievodcu ako objaviť Barcelonu s našimi maličkými!

 

Nie je to sprievodca ako každý iný, to je Albert Arrayas, ilustrovaný sprievodca!  Albert je mladý dizajnér z Barcelony s veľkými skúsenosťami. Je autorom: nástenných malieb, ilustrovaných albumov a dokonca aj časopisov! 

Veríme, že si to vychutnáte rovnako ako my.

 

 

1. Sagrada Familia

Sagrada Familia - v Barcelone je to určite najviac ikonická budova. Jej architektom bol katalánsky modernista Antonio Gaudí, ktorý ju označil ako "Chrám Svätej rodiny".
Je to jeho veľká nedokončená práca. Budova bola zahájená v roku 1883. Táto práca by mala byť dokončená v roku 2026. V súčasnosti je financovaná zo súkromných darov.

 

Calle Mallorca, 401
Najbližšia zastávka metra: L2 a L5 Sagrada Familia
Skontrolujte si otváracie hodiny a ceny

 

Vedeli ste...?
Vysoké a robustné stĺpy vnútri chrámu sú inšpirované stromami - veľkým lesom. Gaudí bol tiež inšpirovaný pri budovaní jeho práce prírodou.

 

S deťmi!
Typický chrám Modernista a symbolom Barcelony. Navrhujeme, aby ste vzali deti na vrchol veže chrámu Sagrada Familia aby cítili, že sú súčasťou chrámu. Môžete s nimi stráviť nejaký ten čas v Plaza Gaudího, priamo oproti domu. Je tam veľa zelene, fontány, detské ihrisko a rybník.

 

Tipy

Je tu veľa schodov, preto Vám odporúčame použiť výťah.

 

 

 

2. Paseo de Gracia a La Pedrera

 

Dnes, Paseo de Gracia je známe ako predajňa s vyhľadávanými značkami. Na chodníkoch máte možnosť vidieť červené dlaždice v tvare kvetu, čo je symbolom symbol Modernistu. V dolnej časti Paseo de Gracia medzi Calle Aragó a Calle Consell de Cent je "Manzana de la Discordia "alebo " jablko sváru ". Je to súbor piatich budov vytvorených piatimi rôznymi architektmi. La Pedrera patrili k Gaudího posledným stavebným prácam

 

Calle Provence, 261-265
Najbližšia stanica metra: L2 / L3 Diagonal; L2 / L3 / L4 Passeig de Gracia alebo
stanica Ferrocarrils Provence
Skontrolujte si otváracie hodiny

 

Vedeli ste...?
Rodina Barcelona Milá poverila Gaudí postaviť nový domov Casa Mila, ktorý sa stal známym ako La Pedrera. Je vyrobený prevažne z kameňa "lomu". V dnešnej dobe je to turistické miesto. V minulosti bol zosmiešňovaný kvôli jeho priekopníckému modernému tvaru.

S deťmi!

Odporúčame Vám prejsť sa po Paseo de Gracia, La Pedrera. Ulice sú zdobené  komfortnými lavičkami a veľkými stromami. Jedna z najcharakteristickejších čŕt La Pedrera sa nachádza na streche. Komíny vyzerajúce ako hlavy skamenených bojovníkov.

 

Tipy
Je to turisticky navštevované miesto. V prípade záujmu sa môžete najesť v niektorej z príjemných reštaurácií, ktoré sa tam nacházajú.

 

 

3. Las Ramblas a Boqueria Market

 

Ramblas Barcelona začína na Plaza Catalunya a siaha až smerom k moru. Je to ulica, ktorá nikdy nespí. Je stále plná ľudí a je aj hranicou, ktorá oddeľuje dve osady: Raval a gotickú štvrť. V katalánsku je trh Boqueria je v meste najnavštevovanejší a najväčší s viac ako 300 stánkami. Je tam veľmi široký výber jedál, čerstvé, miestne a exotické produkty.

 

La Rambla, 9
Najbližšia stanica metra: L3 Liceu
Skontrolujte si otváracie hodiny.

 

Vedeli ste...?
Je to jedna z najpopulárnejších ulíc a  je rozhodne srdcom mesta. Je rozdelené do piatich sekcií: Rambla de Canaletas, Rambla de los Estudios, Rambla de las Flores, Rambla de los Capuchinos a Rambla de Santa Mónica.

S deťmi!
Najlepším riešením je vziať deti  a prejsť sa s nimi po Ramblas. Môžete si tu pozrieť všetky pouličné stánky, v ktorých sa predávajú kvety, zmrzlina, obrazy a tiež si prejsť slávny trh Boqueria. Na týchto miestach môžete vidieť množstvo farieb, chutí, dozvedieť sa o miestnej kultúre. Ako  čerešničku na torte Vám odporúčame prejsť sa ulicou Las Ramblas tak dlho, až kým sa nedostanete k soche Columbus.

 

Tipy
Ide o veľmi rušnú ulicu a hoci to je veľmi bezpečné miesto, stále by ste mali byť v strehu a strážiť si vašu batožinu.

 

 

4. Barceloneta

 

Barceloneta je najstaršia rybárska štvrť s výhľadom na more. Rozkladá sa od hotela W a pokračuje až do "Mapfre Towers". Je to v centre mesta, kde môžete cítiť stredomorského ducha a tešiť sa na dobré jedlo tapas alebo čerstvé ryby.

 

Vedeli ste...?
Zábavná hra - hľadá sa Clock Tower, ktorá je ukrytá v blízkosti Paseo Joan de Borbo.

S deťmi!
Kombinácia: stará štvrť a pláž je ideálnou pre tých najmenších. Nábrežie je jedným z oblastí v meste, kde sa športuje, jazdí na bicykli, behá a pod. Je to miesto, kde si môžete oddýchnuť, či schladiť si nohy.

 

Tipy
K dispozícii sú typické plážové bary, kde môžete zájsť na drink, zatiaľ čo sa deti môžu hrať v piesku. Ak máte radi ryby, nájdite si malý bar a vychutnajte si tieto plody mora. Tiež by ste si mali zaobstarať  nejaké hračky na pláž, veci na kúpanie ale aj niečo proti slnečnému žiareniu.

 

 

5. Ciutadella Park a  Arc de Triomf

 

Ciutadella Park sa nachádza v okrese Ciutat Vella a je jedným z najväčších v meste. Má mnoho skrytých zákutí. Je tu slávna socha Josep Llimona, ktorý je známy ako El Desconsol (Žal), veľký skleník a Parlament Katalánska. Z jedného východu parku sa dostanete priamo na Triumfálny oblúk, ktorý bol postavený v roku 1888 na počesť expozície univerzalite.

 

Paseo de Picasso, 21
Najbližšia stanica metra: L4 Ciutadella a L1 Arc de Triomf
Skontrolujte si otváracie hodiny.

 

Vedeli ste...?
Od roku 1907 sa v Ciutadella nachádza obrí mamut, ktorý je vyrobný z kameňa. Mamut bol súčasťou kultúrneho a rekreačného projektu, ktorý má zdobiť park v životnej veľkosti kamennej postavy zvierat a dinosaurov, ktoré v minulosti obývali Katalánsko. Smrťou umelca Norberta Fonta sa tento projekt navždy zastavil.

S deťmi!
Je to jeden z najviac navštevovaných parkov v meste, pretože je tu nekonečne veľa vecí, ktoré tu môžete robiť. Je tu veľmi veľa zelene. V Barcelona Zoo, si môžete prenajať malý čln a veslovať na jazere medzi labuťami a kačicami.

 

 

6. Montjuïc

Z námestia Plaza España, na úpätí hory, môžete vidieť veľmi veľa. Palác, Národné Múzeum umenia Katalánska a čarovnú fontánu, kde sa konajú svetelné a vodné show. Je to medzi dvoma vežami Avenida Maria Cristina. V zadnej časti je botanická záhrada, ktorá obsahuje asi 1500 druhov rastlín. Je tu aj hrad - bývalá vojenská pevnosť, ktorá zohrávala dôležitú úlohu v histórii Barcelony.

 

Vedeli ste...?
Zábavný park sa nachádza v Montjuic. Bola postavený v roku 1966, a bol navrhnutý tak, aby sa mohol využívať ďalších 30 rokov.

S deťmi!
Dobrodružstvo s deťmi môžete zažiť aj na lanovke. Dobrým nápadom je urobiť si tiež piknik v záhradách Joana Brossa.

 

 

7. Joan Miró Park

 

Veľmi blízko parku Joan Miró je Avenida del Parallel. Je tak pomenovaná preto, lebo leží paralelne s líniu zemepisnej šírky - kde do roku 1970 bývalo mnoho divadiel a kabaretov. Paralelne je to tak ďaleko, ako Plaza España, jedno z najväčších námestí v krajine, ktoré bolo postavené na svetovej výstave v roku 1929, na úpätí Montjuïc. Medzi Plaza España a parkom sa nachádza neobvyklé Las Arenas - nákupné centrum, ktoré zachováva pôvodnú štruktúru starej aréne.

 

Najbližšia stanica metra: L3 Tarragona alebo L1 / L3 Pl. Espanya
Skontrolujte si otváracie hodiny.

 

Vedeli ste...?
Mujer y Pajaro je veľká socha s výhľadom na park Joana Miró. Je považovaná za Miró štýl hlavne kvôli jeho farbám: modrej, červenej, žltej a zelenej.

 

S deťmi!
Park je miesto, kde rodičia a deti môžu nájsť prekvapenie na každom mieste. Je tu veľa zelene a park má širokú škálu možnosti. Je ideálny na rôzne detské hry.

 

 

8. Horta Labyrinth Park

 

Park Labyrint sa nachádza v okrese Horta-Guinardó severne od Barcelony. Je obklopený kopcami a lesmi. Bola to posledná štvrť, ktorá sa pripojila do mesta v Barcelone v roku 1904.

 

Paseo dels Castanyers, 1
Najbližšia stanica metra: L3 Mundet
Skontrolujte si otváracie hodiny a ceny.

 

Vedeli ste...?
Horta Park je najstaršou záhradou. Nachádza sa na starom statku, veľmi blízko Collserola, kde bola nakrútená jedna z filmových scén. Park sa skladá z niekoľkých záhrad v rôznych štýloch. Je známy ako bludisko, ktoré zaberá centrálnu časť parku. V roku 1808 bol slávnostne otvorený, hoci jeho dvere neboli otvorené pre verejnosť až od roku 1971.

S deťmi!
Jedná sa o unikátny park, kde môžete stráviť s rodinou svoj čas. Je to magické miesto, kde rodičia môžu pustiť svoje deti do blúdiska romantiky. Nezabudnite si prečítať nápis, ktorý môžete vidieť pri vstupe do bludiska:
"Entra, saldrás sin rodeo,
el Laberinto es sencillo,
no es menester el ovillo
que dio Ariadna TESE ".

 

Tipy
Ak sa vyberiete na toto miesto, nezabudnite si overiť, či nie je zatvorené kvôli údržbe.

 

9. Parc Güell

Parc Güell to je ďalšia ikona mesta Barcelona, ktorú vytvoril jeho milovaný architekt Gaudí. Toto je dokonalý príklad "Trencadis" techniky v Modernej mozaike vytvorenej s keramickými fragmentmi. Kolóny, lavičky, stropy a slávna jašterica sú pokryté malými kúskami farebnej keramiky, inšpirované prírodnými prvkami z celého sveta.

Calle Olot, s / n
Najbližšia stanica metra: L3- Vallcarca
Skontrolujte si otváracie hodiny a ceny.

 

Vedeli ste...?
Eusebi Güel, bol poverený šľachtic, ktorý navrhoval Garden City. Napokon sa rozhodlo, že sa to využije ako verejný park a bol otvorený až v roku 1926. V roku 1984 sa ocitol na zozname pamiatok UNESCO ako svetové ultúrne dedičstvo UNESCO.

S ďeťmi!
Obrovský park môžete navštíviť aj s deťmi. Nájdete tu rôzne tvary či farby. Fountai má tvar veľkej jašterice na ktorej sa nachádza niekoľko tisíc farieb. Táto oblasť má detské ihriská a je tu aj priestor určený na prechádzky so psom.

 

Tipy
Park sa nachádza na kopci Karmel. Dostať sa tam po schodoch by mohlo byť dosť únavne, preto je dobré využiť eskalátory alebo ísť autobusom L24, L32, L96 a H6.


 

10. Collserola a Tibidabo

Nájdete tu slávny zábavný park s názvom Tibidabo. Zábava je tu zaručená. Spain’s je najstarší zábavný park, ktorý je stále v prevádzke. Je tretí najstarší v Európe a jedným z najstarších na svete. Ak sa chystáte na jazdu s deťmi na veľké koleso alebo legendárny Red Plane, môže to byť pre Vás skutočne veľký zážitok.

 

Tibidabo Amusement Park. Plaza Tibidabo, 3 až 4
Skontrolujte otváracie hodiny a ceny.

Vedeli ste...?

Je to najvyšší bod v Barcelone, leží 512 m nad morom. Na Collserola je chrám Najsvätejšieho Srdca Ježišovho. Je to veľký kostol s obrovskou Ježišovou postavou, ktorá má otvorenú náruč.  Chrám a Collserola sú orientačnými bodmi, ktoré sú viditeľné takmer z každého miesta Barcelony.


 

S deťmi
Stráviť celý deň v parku prinesie deťom čarovný zážitok. Využiť môžete aj modrú električku, ktorá jazdí od Plaza Kennedyaž po Avenida Tibidabo.

 

Tipy
Keďže parkovanie by mohlo byť pre Vás trochu komplikované, odporúčame Vám využiť verejnú dopravu.

 

 

Video: Máte pocit, že chcete ísť von? - Barcelona s deťmi

 

Hodnotenia od zákaznikov1

avatar
martinlk

Krásne spracované pamiatky v Barcelone. Chystám sa tam na výlet.

...

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť