Kategórie
 
 
 
 
 

Športové kočíky patria k základnej výbave dieťaťa poradíme vám, ako si ho vybrať

 

 

Základnú výbavu dieťaťa tvorí množstvo vecí, ktoré budete po narodení alebo v priebehu niekoľkých mesiacov pre dieťa potrebovať. Okrem oblečenia, hygienických potrieb, detskej postieľky, autosedačky, či detských hračiek budete potrebovať pre dieťatko aj kočík. Kočíky patria pochopiteľne k základnej výbave dieťaťa a sú úzko spojené s dennodenným životom.

 


 

 

Pred kúpou kočíka, zvážte najprv v akom prostredí sa budete pohybovať. Ak patríte ku skupine mamičiek, ktoré sa pomerne často pohybujú po teréne, ktorý je náročnejší, hrboľatý, nerovný, prípadne chodíte často do prírody na prechádzku, do hôr odporúčame vybrať si športový kočík s vačšími , terénnymi kolesami.

športové kočíky

 

Aký typ športového kočíka vybrať?

Trh ponúka široký výber športových kočíkov, ktoré sú určené do náročného terénu. V porovnaní s inými modelmi kočíkov, je športový kočík do terénu priestrannejší, celkovo ťažší s kvalitným odpružením kolies. Vyššia nosnosť je ďalšou vlastnosťou, ktorú kočík má. V ponuke nájdete napríklad kočíky s nosnosťou 15 kg, ale nájdete samozrejme aj vyššiu nosnosť. Opierka chrbta je polohovateľná do niekoľkých pozícii s možnosťou ľahu, sedu a podobne. Rukoväť, ktorú je možné výškovo nastaviť oceňujú predovšetkým rodičia vyššej postavy.

Ak budete športový kočík využívať najmä v meste, odporučme športový kočík s menšími kolesami. Odpruženie kočíka nemusí byť tak robustné, ako u kočíka do terénu.  Odporúčame brať do úvahy faktory, či sa vám zmestí kočík do kufra auta alebo či je vhodný (primerane široký) do výťahu vo vašom dome. 

Samozrejme dizajn kočíka si odporúčame prispôsobiť vlastnému vkusu.

Všetky typy športových kočíkov musia byť vybavené bezpečnostnými pásmi z dôvodu ochrany dieťaťa. Niekedy je možné sedacie časti otáčať smerom k rodičom alebo proti smeru jazdy. Súčasťou je dostatočne veľký nákupný kôš, ktorý pojme viacero vecí dieťaťa alebo veci rodiča.

 

Športové kočíky trojkolesové, štvorkolesové alebo nafukovacie či plastové kolesá?

Ak by ste si vybrali športový kočík trojkolesový, tak výhodu by ste mali hlavne pri ovládaní. Trojkolesové kočíky sú ľahšie ovládateľné. Pri zvolení kočíka so štyrmi kolesami, je výhodou napríklad to, že kočík je celkovo stabilnejší. Avšak výber je predovšetkým na Vás. Ak by sme porovnali zasa nafukovacie kolesá s plastovými kolesami, rozdiel je v tom, že plastové typy kolies sú síce tvrdšie ale ľahšie. Nafukovacie koleso nemá problém so žiadnym nerovným povrchom, ale je zase o niečo ťažšie.

U nás v ponuke nájdete rôzne športové kočíky od popredných výrobcov Casualplay, Play,  Britax, ABC Dizajn, Babypoint, Brevi, Cam , Concord a ďalšie.

 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť