Kategórie
 
 
 
 
 

Je čas vytiahnuť trojkolky, odrážadlá a bicykle!


Keď sa dni konečne oteplia a my po dlhých mesiacoch zhodíme hrubé kabáty a bundy a definitívne ich odložíme do skrine, je jasné, že obdobie trávenia času vonku sa oficiálne začalo.
Rozmýšľali ste už nad tým, čo je lepšie ako dlhé prechádzky v parku alebo prírode, ktorá sa pomaly prebúdza? No prechádzky na dvoch, troch alebo dokonca štyroch kolesách! Áno, hovoríme o bicykloch, trojkolkáchodrážadlách pre našich najmenších (ktorí možno až takými drobcami už nie sú, no v našich očiach nimi zostanú asi navždy).

 



Čo je dôležitejšie pri detských bicykloch, trojkolkách a odrážadlách?




 


Dizajn či funkcia? Farba alebo bezpečnosť? Tieto a ešte aj mnohé iné faktory je potrebné zvážiť predtým, než sa rozhodneme kúpiť svojim deťom hračku na kolesách. Aká je však tá správna odpoveď? No predsa všetky! Tieto faktory je dobré zvažovať spolu s našimi ratolesťami, no skúsme im prenechať iba tú zábavnú časť. Isteže ich najviac zaujíma to, ako vyzerajú pri tom, keď sa po ulici premávajú na svojom novom bicykli či odrážadle – pretože práve oni budú tí, ktorí na tých trojkolkách budú jazdiť. My sme iba tí šťastlivci, ktorí za ne zaplatíme.
 
 


 
Keď sa teda rozhodneme nechať svojim deťom voľnú ruku pri výbere dizajnu a farby (veríme, že ten nákazlivý a nadšený úsmev skutočne stojí za to), nastáva ten správny čas na to, aby sme začali hľadať informácie. Veď chceme predsa vybrať funkčné a bezpečné trojkolky, odrážadlá či bicykle, nie?


 

Trojkolky

 

  Trojkolky môžeme svojim ratolestiam kupovať od šiestich mesiacov, ich výhodou je to, že sú polohovateľné, takže ak sa naše dieťa na prechádzke unaví, môže sa natiahnuť, zdriemnuť si a my ho teleskopickou vodiacou tyčou odnavigujeme domov. No čo môže byť lepšie? Samozrejme, v prípade, ak sa nám zdá, že sa naše malé až príliš spolieha na to, že ho budeme tlačiť, potom jednoducho tyč odpojíme.
 

 

 

Ak si všimneme, že naše dieťa už ovláda jazdu na trojkolke viac-menej dobre a chceme mu pripraviť väčšiu výzvu, určite sa pozrime na kategóriu trojkolky od desiatich mesiacov. Tie takisto obsahujú aj teleskopickú tyč a pre bezpečnosť obručovitú hrazdu s trojbodovými pásmi.
Musíme dbať na to, že keď vyberáme trojkolku, mala by mať robustnú konštrukciu so širokou základňou a nízkym ťažiskom, a to presne z jediného dôvodu – pokiaľ prudko otočíme riadidlami, nemala by sa prevrátiť. Takisto, pokiaľ naše dieťa sedí na sedadle, malo by bez problémov dosiahnuť nohami na pedále. Výhodou je pri kupovaní trojkolky najprv zistiť, či sa sedadlo a rám dajú polohovať, tak sa bude môcť trojkolka prispôsobiť rýchlemu rastu nášho drobca.
 
 

 
 

Odrážadlá

 

  Odrážadlá sú určené pre deti od jedného roka a učia ich ako správne udržať rovnováhu, takže sú dobrou voľbou na to, ak chceme svoje deti pripraviť na bicykel. Podmienkou je, aby naši drobci pri používaní odrážadla dosiahli na zem. To, z akého materiálu si detské odrážadlo zvolíme, je len a len na nás a na finančnom strope, ktorý máme pre kúpu nastavený.
Výhodou odrážadiel je sedadlo, ktoré sa dá regulovať do požadovanej výšky. Čo sa týka materiálu, plastové odrážadlá sú logicky lacnejšie, no tie kovové a drevené sú kvalitnejšie a odolnejšie, takže ak máme v rodine menšie deti, sú odrážadlá z týchto materiálov dlhodobejšou investíciou.
 

 

 

 

 

 







 

 

 

 

 


 

 

 

 

Detské bicykle

 

 

Ak sa chystáme kúpiť  bicykel, mali by sme pamätať na jednu vec – veľkosť detských bicyklov sa neurčuje výškou rámu a sedadla, ako by si viacerí mohli myslieť, ale práve priemerom kolies, ktorý sa udáva v palcoch.
Veľkosti priemeru kolies sú všeobecne dostupné v štandardných rozmeroch 12, 14, 16, 18, 20 a 24 palcov (pri 26-tich palcoch sme už pri bicykloch pre dospelých), pričom každá veľkosť je približne určená pre vekové kategórie od najmenších až po teenagerov. Veľkostné tabuľky nám síce môžu pomôcť pri výbere správneho bicykla, no nezabúdajme na to, že každá z našich ratolestí je unikátna a má jedinečnú stavbu tela, preto je dôležité prihliadať aj na tieto individuálne faktory.
 
 

 


 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť