Kategórie
 
 
 
 
 

Drevené hračky sú nesmrteľné. Má kreativita drevených hračiek vôbec hranice?

 

Drevo nás bezprostredne spája s prírodou. Zdá sa, že deti tomu rozumejú lepšie ako ktokoľvek iný. Drevené hračky nikdy nevyšli z módy a zostávajú hlavným zdrojom zábavy po celom svete. Týmto sa riadia aj výrobcovia dnešných drevených hračiek.

V súčasnosti sa drevené hračky opäť tešia veľkému záujmu, nie len preto, že rodičia si pri výbere hračiek pre svoje deti spomínajú na svoje detstvo. Vo všeobecnosti sa vracajú k tradičným hračkám, aby vyvážili pomer medzi modernými hračkami a hračkami digitálneho sveta. Spomínate si na hračky vášho detstva? Pozrite sa s nami na niekoľko hračiek z dreva, ktoré svojou kreativitou a farebnosťou získavajú čoraz viac sŕdc detí a ich rodičov na Slovensku.


 

Čo nájdete v  článku o drevenných hračkách

  • Sedem hlavných výhod drevených hračiek pre deti
  • Drevené hračky ako víťazi Instagramových pretekov
  • Spoznajte hračky, ktoré vzdelávajú, zlepšujú sústredenosť a zabávajú zároveň
  • Zážitky priamo zo škandinávskych lesov so značkou Kids Concept
  • Fascinujúca kreativita s pastelovými farbami od Little Dutch

 

 

Kids Concept – Zažite dobrodružstvo priamo zo škandinávskych lesov

Táto švédska značka pri navrhovaní produktov dohliada hlavne na kritériá, ktoré zodpovedajú potrebám detí. Povzbudzujú najmenších, aby sa hrali, učili a zlepšovali svoje motorické schopnosti a fantáziu. Hračky musia byť bezpečné a funkčné a musia spĺňať vysoké štandardy kvality detských požiadaviek. Jednoduchý nákres na papieri je zvyčajne to, kde návrhári z Kids Concept začínajú. Vo firme ktorá má zmysel pre detail sa pracuje s niekoľkými rôznymi materiálmi, kombinujúcimi textúry a farby. Fantázii sa medze nekladú a tak si na svoje prídu chlapci aj dievčatká v rôznych vekových kategóriách. A nepochybne si svoje detské túžby splnia aj rodičia.

 

Little Dutch – Svet pastelových farieb, ktorý si zamilujete

Holandská značka Little Dutch vyrába pestrofarebné doplnky do detskej izby, ktoré spolu nádherne ladia a predovšetkým sa vašim najmenším postarajú o množstvo zábavy pri hre a spoznávaní sveta. Štýlové drevené stavebnice, rozmanité druhy skladačiek, drevené autíčka a vláčiky. Detské hudobné nástroje i hrkálky rozvinú motoriku, logiku a zmysly dieťatka a tí najmenší si zasa môžu oddýchnuť alebo sa vyšantiť na plyšovej deke s hrazdičkou. Nechajte sa zlákať kvalitou a štýlom detských hračiek. Ani Little Dutch nezaháľa kreativitou a ponúka drevené hračky, ktoré vyrážajú dych nie len deťom. Často sú to samotní rodičia, ktorí neodolajú ako prví. A my sa im vôbec nečudujeme. S touto značkou sa rozhodne nebudete nudiť.

 

Drevené hračky víťazia v Instagramových pretekoch 

Trendy sú jednoducho trendy. Na internete dnes nájdete doslova všetko. Internet je v súčasnosti silným reklamným nástrojom a využívajú ho všetci, ktorí chcú poukázať na kvalitu a funkčnosť daných produktov. Neunikol tomu ani svet hračiek. Je možné vidieť ako je Instagram zahltený krásnymi hračkami. Značka Little Dutch je tak zaujímavá a fascinujúca, že každá mamička má hneď chuť sa pochváliť. Preto si ľudia tieto hračky s veľkým záujmov fotia, vytvárajú krásne kulisy pre fotografie a hromadne označujú túto značku. Vznikajú tak krásne pamätné fotografie k rôznym dôležitým udalostiam detičiek. Hračky značky Kids Concept nezaostávajú a doplňujú tento dobrodružný svet drevených hračiek.

 

 

Sedem hlavných výhod drevených hračiek pre deti

 

Drevené hračky sú šetrné k životnému prostrediu

Drevené hračky vyrobené z certifikovaného dreva sú, samozrejme, oveľa ekologickejšou možnosťou ako plastové hračky. Sú ako organická obnoviteľná látka biologicky rozložiteľné a dajú sa recyklovať. Drevené hračky sú priamym spojením detí s prírodným svetom.

 

Hračky, ktoré vzdelávajú

V roku 1976 si psychológ Dr. Lawrence Mestyanek všimol nedostatok vzdelávacích hračiek pre deti a dojčatá, ktoré trpeli poruchami učenia. Snažil sa to zmeniť vytvorením niekoľkých špeciálnych drevených hračiek vo svojej garáži. Už nejeden rodič spoznal čaro takýchto hračiek.

Hračky sú zamerané na rozvíjanie jemnej motoriky rúk, manuálnych zručností, rozoznávanie tvarov a farieb, sluchové a zrakové vnímanie, počítanie, rozširovanie slovnej zásoby a predstavivosti. Nájdete medzi nimi skladačky, hračky vhodné na skúmanie a experimentovanie prírody, navliekanie korálok, puzzle a rôzne spoločenské hryVyžadujú si veľké sústredenie a koncentráciu, ale aj tak sú to stále hry, určené deťom, ale aj dospelým, s ktorými zažijete množstvo zábavy a budete tráviť čas spoločne.

 

Lepšia sústredenosť

Práca s prírodným materiálom uľahčuje myslenie a telo je pripravené zvládnuť aj ťažšiu prácu. Pracovníci môžu myslieť a učiť sa lepšie a tvorivejšie v priestoroch s drevom a inými biofilnými prvkami. Takže predstavte si, ako prospešne musí drevo pôsobiť aj na vaše dieťatko pri hraní sa. Doprajte mu tento pocit a nech je hra pre neho upokojujúcim zážitkom.

 

Trvanlivosť a dlhovekosť

Je nepochybné, že hračky od svojich malých majiteľov dostávajú často zabrať. Deti ich hádžu, bijú sa s nimi alebo ich častokrát namočia vo vode. Plastové hračky môžu byť krehké a ľahko sa zlomiť. Taktiež rôzne digitálne prvky nemusia mať dlhú životnosť. No drevo vydrží i niekoľko generácií a tak sa neraz môžete tešiť z toho, že hračku, ktorú kedysi mal váš otec a po ňom vy, má teraz váš potomok.

 

Neoceniteľná predstavivosť

Neúprosný pokrok v technológii zaistil, že dnes sú hračky plné zvončekov, píšťaliek, pípnutí, obrazoviek, zvukov, farieb atď. Ale často je jednoduchosť najlepšia a menej je v skutočnosti viac. Drevené hračky ponúkajú deťom akoby prázdnu tabuľu, na ktorej môžu premietnuť všetku divokosť a extravaganciu svojich rastúcich fantázií. Kreativita dieťaťa dokáže aj s tou najjednoduchšou vecou zázraky.

 

Podporujú sociálnu interakciu

Hranie počítačových hier, aj keď je ich rozsah stále oslnivejší a rozsiahlejší, môže byť pre deti často len osamelou aktivitou. Drevené hračky môžu podporovať interakciu s ostatnými deťmi a podporovať zdieľanie a tímovú prácu. Drevené hračky, prirodzene bez akejkoľvek možnosti zvuku alebo interakcie samy o sebe, umožňujú deťom dodávať vlastné hlasy a zvukové efekty v spolupráci medzi sebou.

Niektoré moderné hračky so svojimi elektronickými a interaktívnymi schopnosťami „robia všetko“ pre dieťa. Medzitým jednoduchosť dreva umožňuje hranie rolí a budovanie sveta (vytváranie imaginárnych komunít a miest atď.). Čoho výsledkom môže byť aj priestorové a sociálne povedomie.

 

Bezpečnosť

Je všeobecne známe, že plastové hračky, najmä tie lacnejšie, sa môžu ľahko zlomiť a potenciálne zanechať ostré hrany a malé časti, ktoré môžu dieťaťu ublížiť – najmä ak sú vo veku, keď sa všetko, na čo narazia, dostane do úst. Drevo je tak v porovnaní s plastom silné a robustné, prináša tak menšie riziko. Drevené hračky sú nie len bezpečnejšie ako plastové hračky, ale drevo ako materiál môže byť prínosom pre zdravie a pohodu dieťaťa

Drevené hračky môžu dieťaťu pomôcť pri fyzickom, duševnom a emocionálnom rozvoji. S neustále sa rozširujúcim sortimentom drevených hračiek, ktoré sú dnes k dispozícii, môžu deti a rodičia objavovať spoločne jedno veľké dobrodružstvo za druhým.

 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť