Ako vybrať detské hračky, ktoré nielen zabavia, ale aj naučia

Kategórie
 
 
 
 
 

Ako vybrať detské hračky, ktoré nielen zabavia, ale aj naučia

 

Vašou najdôležitejšou povinnosťou, keď ste boli deťmi, bolo hranie. A vašou najväčšou starosťou bolo to, aby ste sa mali s čím hrať.

Hračky ste potrebovali a rodičia boli na to, aby vám ich zaobstarali. Vtedy ste ešte nechápali, aké bolo pre nich ťažké vybrať tie hračky, ktoré sa vám budú páčiť a ktoré s plačom v amoku nehodíte na zem.

Teraz ste aj vy rodičia, v rovnakej situácii ako oni pred toľkými rokmi. Hľadáte hračky, ktoré si vaše deti obľúbia a ktoré nezostanú zabudnuté a ukryté v zákutiach ich izby len preto, že sú príliš dievčenské alebo chlapčenské, príliš staromódne alebo jednoducho nudné.

Preto je pri kúpe hračiek dôležité vyberať podľa toho, aké chcú vaše deti a nie podľa toho, aké sa páčia vám.

 


 

Ako zistiť, ktorá hračka je tá najlepšia pre vaše dieťa?

 

Máte iba dve možnosti. Pozorujte, aké sú najobľúbenejšie aktivity vášho dieťaťa, do akej miery majú vyvinutú motoriku, aké seriály a filmy pozerajú. A pýtajte sa ich. Deti zbožňujú otázky a takisto na ne veľmi rady odpovedajú, preto určite nebude ťažké dozvedieť sa, aká hračka by im urobila najväčšiu radosť.

 

 

Nemôžete však prísť do prvého obchodu a kúpiť to, čo si vypýtajú. Ste predsa rodičia. A keďže deti si nerobia starosti, vy si ich musíte robiť za nich.

Pri kúpe hračiek by ste mali zvažovať niekoľko faktorov, pričom o tému a schválenie vzhľadu hračky by sa mali postarať len a len tí najmenší. Hračky sú rozdelené do vekových kategórií a majú na to svoje dobré dôvody. Dbajte na to, aby ste vyberali hračky, ktoré sú určené pre vaše deti - tie pre menších môžu starším pripadať nudné a tie pre starších by zase mohli menším pri hraní spôsobiť úraz.

 

Bezpečnosť sa stane prioritou každého rodiča pri všetkom, čo svojim deťom od narodenia kupuje - a nie je to inak ani pri hračkách. S nimi vaše ratolesti strávia najviac času pod vaším dozorom, no aj osamote. Preto je dôležité neprehliadať tento fakt vtedy, keď hračku vyberáte a kupujete.

V obchodoch nájdete obrovské množstvo hračiek, ktoré dokážu vaše deti veľa naučiť a potrápiť ich hlavičku, dokonca sú viaceré zamerané na získanie a vylepšenie zručností. No nepodceňujte ani klasické bábiky a autíčka. I takéto jednoduché hračky pomôžu vašim najmenším rozvíjať svoju fantáziu a otvoria dvere viacerým priateľstvám.

Takisto nezabúdajte na fakt, že medzi vami a vašimi deťmi je vekový rozdiel minimálne jedna generácia. Hračky, s ktorými ste sa hrali ako malí a ktoré ste zbožňovali, možno nebudú pre vaše dieťa tak zaujímavé, ako boli pre vás.

 

Hračky podľa veku Hračky pre chlapcov Hračky pre dievčatá 

 

 

Vyberajte hračky, ktoré podporujú rozvíjanie zručností

 

Hranie nie je iba o zábave, aj keď na prvý pohľad sa to tak zdá. Hračky ovplyvňujú niekoľko zručností, ktoré sa vaše deti môžu naučiť a vylepšiť si ich. Vyberajte hračky, ktoré budú podporovať ich predstavivosť a možnosť vyskúšať si každodenné situácie na vlastnej koži (napríklad hra na reštauráciu, obchod, poštu).

 

Hračky, pri ktorých deti používajú malé objekty (napríklad Lego, kocky, puzzle, skladacie sety), zase pomáhajú vyvinúť kontrolu nad svalmi a lepšie chápu spojitosť medzi tým, čo vidia očami a čo cítia rukami. Takéto hračky naučia o vzájomných vzťahoch medzi objektmi a sú nevyhnutné pre porozumenie matematiky a vedy.

 

V dnešnej dobe je takisto veľmi dôležité vyberať hračky, ktoré vedú vašich drobcov k pohybu (napríklad bicykle, kolobežky, skákadlá, lopty, lezecké konštrukcie, švihadlá, tunely) a bonusom pri takýchto hračkách je to, že trávia čas so svojimi rovesníkmi a zlepšujú sa v sociálnej interakcii s kamarátmi.

 

 

Kreatívne hračky zamerané na umenie (napríklad súpravy na modelovanie, plastelína, súpravy na šitie, maľovanie prstami) podporujú u detí sebavyjadrenie a chápanie a používanie symboliky, a v neposlednom rade aj rozvíjajú jemnú motoriku.

 

Kartové a stolové hry nie sú len záležitosť na rodinné večery a trávenie času s kamarátmi. Pomáhajú rozvíjať zručnosti plánovania stratégií a postupnosti, učia dôležitosti spolupráce a porozumeniu pravidlám.

O to väčšie bude ich nadšenie z toho, keď ich budú môcť využiť v škole a na učenie.

 

Stavebnice Kreatívne a výtvarné hračky Spoločenské hry a hracie karty
 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť