Kategórie
 
 
 
 
 

„Aj ten najmenší človek dokáže zmeniť smer budúcnosti“ Bezpečie v pohodlí domova

 

 

Nový prírastok do rodiny prináša pre rodičov veľa radostí ale na druhej strane aj veľkú zodpovednosť. Na príchod dieťatka sa pripravujeme a hľadáme spôsoby ako mu zabezpečiť tú najlepšiu ochranu. V okamihu sa dieťa a jeho bezpečnosť stáva tou najdôležitejšou prioritou v našom živote

 

 

Najlepší pomocníci v prvých mesiacoch dieťatka

 

Každý rodič si praje mať svoje dieťa stále pod dohľadom, vedieť čo robí aj keď práve nie je v jeho prítomnosti. Baby monitor alebo detská vysielačka je veľmi dobrou pomôckou pre každého rodiča. Spolu s monitorom dychu by mali tvoriť základnú bezpečnostnú výbavu dieťaťa. Tieto monitory dychu snímajú správne dýchanie a srdcovú činnosť.  Tento moderný prístroj nám uľahčuje život a je určený rodičom, ktorý chcú mať istotu, že dieťa počas spánku pokojne spinká. Prvý pol rok života dieťatka je ohrozený syndrómom SIDS. Tento syndróm spôsobuje, že bábätko počas spánku prestáva dýchať. Väčšina ľudí zabudne zaradiť do výbavy tieto potrebné veci a povedia si: „Veď nášmu dieťatku sa nič vážne nemôže stať“, a to nie vždy môže byť pravda.

 

Pri našich ratolestiach treba predvídať aj možné riziká. Hlavne keď sa pomaly blíži cesta k prvému krôčiku. Každý jeden rodič s netrpezlivosťou čaká na ten moment - veď ako sa hovorí dieťa rastie ako z vody a tak rýchlo príde na rad aj jeho prvý krok v živote. Treba dávať pozor na bezpečnosť ak váš drobec začína chodiť. Ešte predtým by ste si mali premyslieť a upraviť podmienky v domácnosti. Pokiaľ hovoríme o našich malých ratolestiach treba výrazne zvýšiť opatrnosť pri zariaďovaní domácnosti. Deti ešte nevedia čo je pre nich nebezpečné.

 

Najčastejšie príčiny úrazu sú nevhodne zabezpečená domácnosť alebo samotná nepozornosť rodičov. Keď už aj váš drobec všetko skúma, spoznáva veci ako fungujú, skúma čo sa stane  keď otvorí skriňu či zásuvku no pritom si ešte neuvedomí aké nebezpečenstvo naňho doma číha. Preto treba používať detské poistky na nábytok.  Pozor dávame aj na elektrické zásuvky. Detskými poistkami do zásuviek môžeme predísť rôznym nešťastiam a nehodám.

 

 

Typy na záver

 

Nástrahám proti pošmyknutiu zabráňte protišmykovými podložkami. K úrazom často prichádza hlavne v priestoroch kúpeľne, kde je potrebné zabezpečiť protišmykovú podložku do vane či sprchového kúta.

Ak odkladáte veci do skríň treba si zabezpečiť bezpečnostné zámky. Pomôžu zabrániť dieťaťu otvoriť skrinku alebo zásuvku. Bezpečnostné zámky sa dajú ľahko použiť a dajú sa nastaviť podľa šírky dvierok na skrini.

 

Zarážky do dverí sú skvelou pomôckou do každej domácnosti, kde sa nachádza malý nezbedník. Tieto zarážky do dverí vám zabezpečia blokovanie dverí pred úplným zabuchnutím. Zároveň ochráni vaše dieťa pred privretím prstov.

 

Detské zábrany na schodiská a dver s jednoduchou montážou vám zabezpečia bezpečné fungovanie domácnosti. Sú skvelým pomocníkom, ktoré zaisťujú ochranu vašich detí. Zábrany sa môžu otvárať oboma smermi. Je to bezpečné pre deti

 

Doba ide stále dopredu a s ňou aj nové vynálezy či produkty. Rodičia vítajú nové veci s radosťou pokiaľ ide o pomoc pri zlepšení bezpečnosti dieťaťa. Jedným z novodobých vynálezov sú aj popruhy a vôdzky pre deti. Vodiace popruhy sa jednoducho obliekajú a môžete ich využiť v prípade prvých krôčikov vášho dieťaťa alebo pri nebezpečenstvách pri prechádzkach

Rodičia v období keď sa ich drobec pokúša o prvé kroky dbajú na bezpečnosť svojho dieťaťa pred pádom na zem. Prilby pre deti sú výborným pomocníkom pre ochranu detskej hlavičky, ktoré sa skladajú z mäkkej peny.

 

Ak už vaše dieťa prešlo do štádia keď sa nezmestí do postieľky a prechádza na na väčšiu posteľ bude potrebné si zabezpečiť zábrany na posteľ. Slúžia nám k zníženiu rizika vypadnutiu dieťaťa z postieľky. Pripevnenie a taktiež odstránenie zábrany na posteľ je veľmi jednoduché.

 

 

Hodnotenia od zákaznikov0

Napísať recenziu
Do formulára vložte svoje osobné údaje a napíšte svoju recenziu aby ste pomohli ostatným zákazníkom.

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť